


Restaurantul de haute gastronomie al hotelului Epoque, situat în centrul Bucureștiului, a fost inaugurat oficial astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate de reprezentanții hotelului. Bistro Epoque a necesitat o investiție de 600.000 de euro și adus o noutate pe piața din România: un bucătar chef premiat cu 2 stele Michelin, renumitul bucătar francez Guy Martin.
Directorul general al companiei de dezvoltare al acestui proiect, Alex Oproiu ne-a declarat că peste 70% din oaspeții hotelului sunt străini, în principal oameni de afaceri: „Aproximativ 75-80% dintre clienți sunt străini, care vin în principal cu scop de afaceri. În București, din păcate, încă nu este dezvoltat turismul de tip leisure”. Tot în ceea ce privește gradul de ocupare al hotelului, Alex Oproiu ne-a declarat că deși la începutul anului a fost destul de dificil, în prezent estimează un grad mediu de ocupare de 55% până la sfârșitul anului. În luna septembrie, datorită unor evenimente precum Festivalul George Enescu, acesta estimează un grad de ocupare de 100%.
Revenind la restaurantul hotelului, Bistro Epoque, Guy Martin, care este în prezent și chef al celui mai vechi restaurant parizian de lux, Le Grand Vefour, a
„Încă de la început am vrut să facem un restaurant de înaltă calitate în România și pot să spun că am reușit”, a declarat Antoni Kuhnen. Bistro Epoque se adresează atât clienților hotelului cât și localnicilor.
Hotel Epoque este un brand de lux ce vizează turiștii de tip FIT (Free Independent Traveller), cu standarde ridicate de călătorie, ale căror criterii de selecție sunt unicitatea și caracterul locației, serviciile personalizate și nevoia de individualitate.
Hotelul Epoque a fost inaugurat pe 1 noiembrie 2010, în apropierea Grădinii Cișmigiu din Capitală si a fost afiliat la World Hotels, unul dintre cele mai puternice consortii de marketing la nivel mondial.