Hotel Epoque din Bucureşti, după 6 luni de existenţă pe piaţă

Hotel Epoque din Bucureşti, după 6 luni de existenţă pe piaţă
person Horeca
access_time_filled

Restaurantul de haute gastronomie al hotelului Epoque, situat în centrul Bucureștiului, a fost inaugurat oficial astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate de reprezentanții hotelului. Bistro Epoque a necesitat o investiție de 600.000 de euro  și adus o noutate pe piața din România: un bucătar chef premiat cu 2 stele Michelin, renumitul bucătar francez Guy Martin.

epoque2La conferința de lansare a Bistro Epoque au fost prezenți, alături de Guy Martin, și managerul general manager al hotelului Epoque, Antoni Kuhnen și reprezentanții companiei Trend Hospitality, cea care asigură managementul boutique hotelului. Aceștia au împărtășit rezultatele înregistate de hotel de la lansarea sa pe piață și până în prezent.  „În doar 6 luni am ajuns la 50% grad de ocupare și sperăm să înregistrăm o creștere în perioada următoare. Prin calitatea ridicată a serviciilor oferite sperăm să atingem gradul maxim de ocupare. În prezent, pot să spun că Epoque este singurul boutique hotel adevărat din România”, a declarat managerul general al hotelului Epoque, Anthoni Kuhnen.

Directorul general al companiei de dezvoltare al acestui proiect, Alex Oproiu ne-a declarat că peste 70% din oaspeții hotelului sunt străini, în principal oameni de afaceri: „Aproximativ 75-80% dintre clienți sunt străini, care vin în principal cu scop de afaceri. În București, din păcate, încă nu este dezvoltat turismul de tip leisure”. Tot în ceea ce privește gradul de ocupare al hotelului, Alex Oproiu ne-a declarat că deși la începutul anului a fost destul de dificil, în prezent estimează un grad mediu de ocupare de 55% până la sfârșitul anului. În luna septembrie, datorită unor evenimente precum Festivalul George Enescu, acesta estimează un grad de ocupare de 100%.

restepoque

Revenind la restaurantul hotelului, Bistro Epoque, Guy Martin, care este în prezent și chef al celui mai vechi restaurant parizian de lux, Le Grand Vefour, amartinguy împărtășit câteva din secretele bucătăriei sale: folosește doar produse proaspete și de înaltă calitate, fiind extrem de exigent în această privință. O dată la 3 luni, meniul restaurantului Epoque se schimbă, adaptându-se anotimpurilor specifice.

„Încă de la început am vrut să facem un restaurant de înaltă calitate în România și pot să spun că am reușit”, a declarat Antoni Kuhnen. Bistro Epoque se adresează atât clienților hotelului cât și localnicilor.

Hotel Epoque este un brand de lux ce vizează turiștii de tip FIT (Free Independent Traveller), cu standarde ridicate de călătorie, ale căror criterii de selecție sunt unicitatea și caracterul locației, serviciile personalizate și nevoia de individualitate.
Hotelul Epoque a fost inaugurat pe 1 noiembrie 2010, în apropierea Grădinii Cișmigiu din Capitală si a fost afiliat la World Hotels, unul dintre cele mai puternice consortii de marketing la nivel mondial.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302