MDRT susţine în continuare crearea centrelor de informare

MDRT susţine în continuare crearea centrelor de informare
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, în calitate de autoritate de management pentru Programul Operațional Regional 2007 – 2013, a anunțat lansarea celui de-al doilea apel de proiecte pentru operațiunea „Crearea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică (CNIPT)” și dotarea acestora – Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului pentru promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca destinație turistică, începând cu data de 26 mai 2011.
center-info1Alocarea financiară orientativă pentru prezenta cerere deschisă de proiecte este de 17.000.000 Euro. Valoarea totală a proiectelor poate varia între minim 170.000 lei și maxim 630.000 lei.
În cadrul noului apel de proiecte cu depunere continuă, solicitanții eligibili pot fi:
1.    Unități administrativ teritoriale (UAT) municipii/orașe cu concentrare mare și foarte mare de resurse naturale și/sau antropice, conform Legii nr. 190/2009 pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 142/2008 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național, „Secțiunea a VIII-a Zone cu resurse turistice”, anexa nr. 1 „Unități administrativ teritoriale cu resurse naturale și antropice mari și foarte mari”, cu excepția celor din mediul rural;
2.    Stațiunile turistice de interes local și național conform H.G. nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor și criteriilor de atestare a stațiunilor turistice, anexa nr. 5 „Lista localităților atestate ca stațiuni turistice de interes național respectiv local”;
3.    Unități administrativ teritoriale (UAT) municipii/orașe conform Programului Operațional Regional anexa nr. 8 care nu au contractat fonduri structurale la prima cerere deschisă de proiecte în cadrul acestei operațiuni.

Info-center2
În cadrul acestei operațiuni, se vor finanța proiecte care cuprind una sau mai multe dintre urmatoarele activități eligibile:

  • Construirea/reabilitarea clădirilor în care vor funcționa Centrele Naționale de Informare și Promovare Turistică;
  • Achiziționarea de echipamente și software, pentru dotarea Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică;
  • Crearea bazelor de date cu informații turistice, necesare Centrelor Naționale de Informare și Promovare Turistică;
  • Crearea/dezvoltarea de web site-uri pentru promovarea produselor turistice  promovate la nivel zonal/regional/național.

Depunerea proiectelor se va face la sediul Direcției Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism (Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38, Sector 1, București, Poarta C, Tel. 0372 144 000).

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302