În această lună încep licitaţiile pentru plajele de pe litoral

În această lună încep licitaţiile pentru plajele de pe litoral
person Horeca
access_time_filled

În această lună încep licitațiile pentru plajele de pe litoral

Potrivit unui comunicat al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, agenții economici care în urma licitațiilor vor câștiga sectoare de plajă vor avea posibilitatea să le administreze pe un an sau doi, în funcție de zona pentru care au optat. ABADL așteaptă hotelierii de pe litoral să depună ofertele de închiriere a sectoarelor de plajă pentru licitația publică ce va fi organizată, la mijlocul lunii martie, în scopul transmiterii dreptului de folosință a plajei Mării Negre.

plaja-mamaia

Tarifele de începere a licitației variază în funcție de zona și categoria de plajă și se situează între 1,04 lei/mp și 10,38 lei/mp, fără TVA. „Așa cum era de așteptat, majoritatea caietelor de sarcini au fost achiziționate pentru sectoare din stațiunile Mamaia, Vama Veche sau Eforie Nord. Sunt așteptați să participe la licitație agenții economici care dețin unități hoteliere în stațiunile de pe litoral și care pot oferi turiștilor un pachet turistic cât mai complex”, a spus responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton.

Caietul de sarcini poate fi procurat de la sediul Administrației – Biroul Mecanism Economic și Sinteze Economice, contra sumei de 200 de lei, lista sectoarelor și a subsectoarelor de plajă scoase la licitație putând fi consultată pe site-ul ABADL Constanța.

plaja-eforie-sud-5

Ofertele pentru licitație se vor depune la secretariatul instituției până la data de 15 martie, ora 16.00, iar deschiderea acestora va avea loc la sediul ABADL, în perioada 16 martie – 20 martie, zilnic de la ora 10.00. Durata de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora. „De altfel, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a făcut eforturi ca licitația de plajă din acest an să se desfășoare în luna martie, pentru ca agenții economici să aibă suficient timp de organizare a activității turistice”, se anunță în comunicat.

ABADL va pune la dispoziția operatorilor care dețin active hoteliere plaja amenajată la începutul lunii aprilie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302