Investitii de 27,7 milioane lei la Sinaia in 2010

Investitii de 27,7 milioane lei la Sinaia in 2010
person Horeca
access_time_filled
Investitii de 27,7 milioane lei la Sinaia in 2010sinaiaStatiunea Sinaia si-a planificat pentru acest an investitii de 27,7 milioane lei, ce urmeaza sa fie facute in dezvoltarea domeniului schiabil, protectia mediului, invatamant si tineret si in locuinte, conform informatiilor transmise de Primaria orasului Sinaia, la solicitarea NewsIn. „Prioritare vor fi lucrarile si proiectele demarate in anul 2009, dar au fost prevazute si investitii noi”, spun reprezentantii Primariei. Proiectele din statiune care acum se afla in derulare sunt: telescaunul Valea Soarelui, din domeniul schiabil Sinaia-Perla Carpatilor, reamenajarea partiilor de schi Carp si Drum de Vara, statia de epurare, realizarea unei baze sportive la Åžcoala Principesa Maria, precum si continuarea construirii celor cinci blocuri pe strada Spitalului si Aleea Kusadasi, toate aceste proiecte fiind finantate din bugetul de stat si de la bugetul local. De asemenea, autoritatile locale actualizeaza in prezent Planul Urbanistic General al orasului si desfasoara lucrari de extindere a sediului Primariei, din surse de la bugetul local. Alte investitii care sunt acum in derulare sunt reabilitarea retelelor de apa si a strazilor. De altfel, Primaria Sinaia a aplicat la Programul National de Reabilitare Termica a Blocurilor inca din luna decembrie a anului trecut pentru reabilitarea termica a doua blocuri de locuinte (cu cate sapte etaje fiecare). „in prezent ne aflam in faza de elaborare a proiectului tehnic necesar investitiei. Valoarea proiectului este de circa 2 milioane lei. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a aprobat pana in prezent finantarea doar pentru proiectele care au demarat din anul 2009, urmand ca si celelalte proiecte sa fie finantate”, mai spun reprezentantii primariei din Sinaia.

Primaria Sinaia amana construirea primului mall si a aquapark-ului acoperit din statiune pana va gasi investitori privati interesati, proiect ce a fost initial anuntat in 2008 si era evaluat la circa 7-8 milioane euro.
„Din pacate, aceste doua proiecte nu au putut fi demarate din cauza crizei economice si a lipsei unei oferte serioase din partea unui partener privat, in vederea incheierii unui parteneriat public – privat”, spun reprezentantii Primariei Sinaia. Mall-ul urma sa fie dezvoltat in zona DN1, la intrarea in Sinaia dinspre Brasov, in timp ce Aquapark-ul acoperit ar fi trebuit construit in zona Calea Codrului, pe o suprafata de 3.500 metri patrati.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302