Lucian Ţilea a deschis restaurantul etniilor la Brăila

Lucian Ţilea a deschis restaurantul etniilor la Brăila
person Horeca
access_time_filled

Protagonistul emisiunii TV „Pasionat de viață”, Lucian Å¢ilea a decis să pună bazele unui restaurant tradițional românesc, dar și al etniilor prezente în Brăila. „Brăila este unică în România în ce privește gastronomia, datorită influenței comunităților etnice – armâni, bulgari, armeni, evrei, greci, lipoveni și turci. Niciun alt oraș nu are atât de multe comunități, cu bisericile lor, cu cartierele lor, cu cimitirele lor, trăind într-o armonie desăvârșită cu românii”, a declarat prezentatorul TV.

tilea

Referitor la noul restaurant, Lucian Å¢ilea spune că nimic nu se compară cu atmosfera bonomă a unui oraș-port la Dunăre unde, între cele două Războaie Mondiale, erau extrem de multe cârciumi și restaurante, iar lumea venea de departe să bea și să mănânce.
Îndrăgostit de Fănuș Neagu și de legendele banditului brăilean Terente, prezentatorul TV își îmbie oaspeții cu mâncăruri tradiționale românești, armânești, turcești, bulgărești, grecești, armenești, evreiești și lipovenești. Numele restaurantului l-a dat după celebrul bandit intrat în legendă, Terente de  la Carcaliu.
„La Terente vin oameni de toate culorile politice, din toate națiile și din toate păturile sociale. Până prin ’50, brăilenii erau mari băutori de vin apoi, datorită vremurilor tulburi, au devenit consumatori de bere. Astăzi, ei redescoperă vinul. Și pentru că se află la doi pași, am decis să le aduc vestitele vinuri de Măcin, atât de căutate de marile restaurante din capitală”, a mai spus Lucian Å¢ilea.

Sursa: Adevărul de Seară Brăila

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302