MDRT a reintrodus Manastirea Golia in circuitul turistic cultural

MDRT a reintrodus Manastirea Golia in circuitul turistic cultural
person Horeca
access_time_filled

MDRT a reintrodus Manastirea Golia in circuitul turistic cultural

„Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia”, proiect finantat in cadrul Programului Phare 2006 Coeziune Economica si Sociala, a ajuns la sfarsit, ne informeaza Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Prin implementarea acestui proiect s-a urmarit cresterea numarului de turisti atat romani cat si straini in zona, reabilitarea si conservarea acestui ansamblu, dar si cresterea notorietatii la nivel national si international cu privire la patrimoniul cultural al municipiului Iasi. Valoarea totala a investitiei a fost de 5.271.227 euro, din care fonduri europene nerambursabile: 3.301.324,49 euro.

manastirea-golia22

Proiectul a inclus lucrari de reabilitare a Manastirii Golia prin consolidarea structurii bisericii, a turnului de intrare, a zidurilor de incinta si a turnurilor de colt, reabilitarea tamplariei la Casa Ion Creanga si decolmatarea fantanii. in contract sunt prevazute si lucrari de reabilitate a drumului de acces si a strazilor alaturate si dezvoltarea infrastructurii turistice prin izolarea liniei de tramvai impotriva propagarii vibratiilor si amenajarea parcarilor, trotuarelor si a spatiilor verzi.

golia9

Obiectivul general al proiectului, se arata pe site-ul Consiliului Judetean Iasi, a fost „reabilitarea infrastructurii de turism cultural-istoric in vederea sprijinirii dezvoltarii economice integrate a sectorului turistic si a celor conexe in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est”. Obiectivul specific al proiectului a fost reabilitarea ansamblului monument istoric Manastirea Golia in vederea reintroducerii in circuitul turistic cultural si a valorificarii potentialului turistic al municipiului Iasi.

golia1

Proiectul a fost implementat de catre Consiliul Judetean Iasi in parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi si cu suportul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului in calitate de Autoritate Contractanta. Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a participat vineri, 12 noiembrie 2010, la evenimentul de finalizare a lucrarilor de reabilitare a manastirii Golia. Cu aceasta ocazie, ministrul Elena Udrea a subliniat oportunitatea pe care fondurile europene o reprezinta pentru reabilitarea cladirilor istorice si de patrimoniu, obiective care se regasesc in numar foarte mare in municipiul Iasi.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302