MDRT investeşte în reabilitarea Cazinoului din Constanţa

MDRT investeşte în reabilitarea Cazinoului din Constanţa
person Horeca
access_time_filled

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului se va implica financiar în realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a cazinoului din Constanța, dar clădirea trebuie să rămână în proprietatea Consiliului Local, se arată într-o scrisoare trimisă pe 10 august de ministrul turismului Elena Udrea, primarului Constanței, Radu Mazăre, potrivit Mediafax.
„Având în vedere stadiul avansat de degradare în care a ajuns cazinoul, am decis ca MDRT să se implice financiar în realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a clădirii emblematice, care trebuie să rămână în proprietatea constănțenilor, prin Consiliul Local Constanța”, a declarat recent ministrul Turismului.

cz1

Ministrul este de părere că obiectivul trebuie redat circuitului turistic. „Oricât este nevoie pentru reabilitare suntem dispuși să alocăm, pentru că este un monument relevant pentru litoral, pentru Constanța și pentru România. Suma, oricare ar fi ea, cea corectă, va putea fi susținută de minister „, a declarat Elena Udrea în cadrul unei conferințe de presă. Ea a precizat ca instituția va „avea grijă” ca, prin actele normative pe care le va iniția, cazinoul sa fie folosit, după restaurare, în scop turistic și cultural și nu în alte scopuri.
cz4Elena Udrea a adăugat că primaria Constanța a avut la dispozitie ani întregi în care ar fi putut să își construiască bugetul și să își prioritizeze investițiile luand în calcul și salvarea acestui imobil simbol.
„Radu Mazăre nu are are bani să reabiliteze, dar are bani pentru alte activități, mult mai diverse. Ne-a trimis o adresă în care ne-a spus că ni-l dă pe un euro. Cred că trebuie să rămână în Constanța, pentru că aparține constănțenilor. Va rămâne în grădina primarului Radu Măzare, dar îl vom ajuta prin susținerea cheltuielilor de reabilitare a Cazinoului, cu condiția ca tot noi să decidem destinația lui, ca să ne asigurăm că nu se face un centru de surf sau altceva”, a precizat Elena Udrea.
Radu Mazare a afirmat în repetate rânduri ca intenționează să vândă cazinoul din Constanța deoarece nu are fonduri pentru reabilitarea clădirii, dupa ce a încetat contractul cu firma care concesionase acest obiectiv în urmă cu patru ani.
Cazinoul Constanța este unul dintre cele mai cunoscute monumente istorice din România. Clădirea a fost construită din bani publici în perioada 1903-1910, arhitectul lucrării fiind Daniel Renard, român de origine elvețiană. Inaugurarea oficială a cazinoului Constanța a avut loc în 1911.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302