


Recent a fost lansat gastro-tomul, Modernist Cuisine, care prezintă tehnici de gătit inovatoare, de ultimă oră, a rețetelor unor chefi celebri precum Heston Blumenthal și Ferran Adria.
Create de fostul director de tehnologie al Microsoft, Nathan Myhrvold, cele cinci volume ale Modernist Cuisine, însumând 2.438 de pagini sunt rezultatul a trei ani și jumătate de documentare și vor reprezenta lectura esențială pentru mulți chefi din industria ospitalității. Imaginile realiste, în număr de câteva mii, din aceste volume arată faptul că știința și tehnologia conlucrează în gătirea preparatelor.
„Lumea a dezvoltat multe tehnici culinare foarte interesante în ultimii 20 de ani, și în particular în ultimii 10 ani”, a spus Myhrvold. „Dar aceste tehnici nu sunt accesibile majorității oamenilor. Trebuie să lucrezi la restaurantul Fat Duck vreo câțiva ani sau la el Bulli și abia dacă înveți jumătate din ele”.
Pentru detalii vizitați site-ul: http://modernistcuisine.com/