Modernist Cuisine, cea mai nouă carte de bucate în 5 volume

Modernist Cuisine, cea mai nouă carte de bucate în 5 volume
person Horeca
access_time_filled

Recent a fost lansat gastro-tomul, Modernist Cuisine, care prezintă tehnici de gătit inovatoare, de ultimă oră, a rețetelor unor chefi celebri precum Heston Blumenthal și Ferran Adria.

5_SV_Steps_Lobster
Create de fostul director de tehnologie al Microsoft, Nathan Myhrvold, cele cinci volume ale Modernist Cuisine, însumând 2.438 de pagini sunt rezultatul a trei ani și jumătate de documentare și vor reprezenta lectura esențială pentru mulți chefi din industria ospitalității. Imaginile realiste, în număr de câteva mii, din aceste volume arată faptul că știința și tehnologia conlucrează în gătirea preparatelor.

Volume-modernist-cusinePrimele trei volume, „Istorie și Fundamente”, „Tehnici și Echipament”, „Animale și Plante” dezbat principiile gătitului și contextul apariției cărții de bucate, în care se găsesc informații despre microbiologie, importanța mâncării sănătoase, fizică și metode de gătit tradiționale, totul de la afumare la gătitul în wok, cu rețete care ilustrează tehnicile esențiale folosite. Volumul patru „Ingrediente și metode de preparare” prezintă informații privind creațiile culinare care au fost asociate cu modernist cuisine și avangardismul gastronomic: geluri, întăritori, emulsii și spume. Volulmul cinci are ca scop „desmembrarea” rețetelor astfel încât cititorul să înțeleagă nu numai ingredientele și metoda de gătit, ci și de ce, iar așezarea și aspectul preparatelor pe farfurie este altfel.

Wok_Cutaway
„Lumea a dezvoltat multe tehnici culinare foarte interesante în ultimii 20 de ani, și în particular în ultimii 10 ani”, a spus Myhrvold. „Dar aceste tehnici nu sunt accesibile majorității oamenilor. Trebuie să lucrezi la restaurantul Fat Duck vreo câțiva ani sau la el Bulli și abia dacă înveți jumătate din ele”.

Pentru detalii vizitați site-ul: http://modernistcuisine.com/

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302