Nemultumiri in industria ospitalitatii din Marea Britanie

Nemultumiri in industria ospitalitatii din Marea Britanie
person Horeca
access_time_filled

Nemultumiri in industria ospitalitatii din Marea Britanie

Industria ospitalitatii din UK a luat atitudine impotriva taierii fondurilor guvernamentale pentru turism, recent anuntata de Guvern. Astfel, reprezentantii de top ai industriei turismului din Marea Britanie impreuna cu British Hospitality Association (BHA), s-au adresat primarului din Londra, cu scopul de a constientiza autoritatile asupra riscurilor pe care le implica tarierea fondurilor pentru industria turismului, inainte de Jocurile Olimpice. Industria turismului din Londra genereaza venituri fabuloase, de 16 miliarde de lire sterline, in fiecare an.

buget taiat

Expertii din turism avertizeaza ca principala asociatie de marketing care se ocupa de promovarea Londrei, VisitLondon ar putea intra in faliment ca urmare a retragerii celor 12 milioane de lire sterline, fonduri acordate anual de Guvern, in conditiile in care organizatia VisitLondon, genereaza venituri de 300 de milioane de lire sterline anual in bugetul tarii, spun acestia.

visitlondon_logo

„Suntem foarte ingrijorati de faptul ca finantarea pentru promovarea Londrei este in pericol de incetare cu totul in luna martie 2011, si asta mai ales in contextul Jocurilor Olimpice, care se apropie”, a declarat Ufi Ibrahim, directorul executiv al British Hospitality Association. in aceste conditii, mai spune acesta, Londra va pierde imens ca destinatie turistica, in urmatorii ani.

BHA subliniaza faptul ca VisitLondon reprezinta principala oragnizatia de marketing pentru Londra, si este cruciala pentru stimularea, atat a turistilor de leisure, cat  si de business, de a vizita capitala UK.

london fain

VisitLondon primeste in prezent 11,7 milioane de lire sterline, finantare publica, prin intermendiul Agentiei de Dezvoltare a Londrei. Acest lucru duce la inca 6 milioane lire sterline, fonduri private, sosite din taxele de membru impuse de organizatie. Potrivit datelor asociatiei, activitatea sa genereaza venituri de 300 de milioane de lire sterline in turism, anual. inca de la infiintarea sa, in 2003, VisitLondon a suplimentat fondurile generate de industria turismului intr-un mod substantial. Reducerile de cheltuieli anuntate de Guvern presupun ca principala sursa de venit a VisitLondon va disparea dupa 31 martie 2011. in pregatirea pentru Jocurile Olimpice, asociatia are un numar de proiecte in curs de desfasurare care risca sa fie anulate.

houses-of-parliament

intr-o scrisoare adresata autoritatilor, marile companii din industria ospitalitatii au indemnat la dialog autoritatile din Londra, cu scopul de a identifica surse de venit alternative pentru a sustine VisitLondon si activitatile sale. Semnatarii scrisorii includ reprezentanti ai Accor, Hilton Hotels, Mariott, Travellodge si Park Plaza Hotels.

Reprezentantii industriei  se afla in prezent in negocieri cu „Greater London Authority” si cu primarul Londrei, pentru a gasi surse alternative de finantare. Organizatia VisitLondon e optimista ca va gasi o cale de a ramane in business.

Sursa: bighospitality.co.uk

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302