Nonconformismul, ultimul trend in materie de hoteluri

Nonconformismul, ultimul trend in materie de hoteluri
person Horeca
access_time_filled

Nonconformismul, ultimul trend in materie de hoteluri

Lonelyplanet.com a selectat cele mai inedite hoteluri din lume, hoteluri care propun turistilor experiente unice si camere total neobisnuite. De la hoteluri care imita pana in cel mai mic amanunt o inchisoare, la hoteluri construite in stanca naturala, hoteluri sub forma de igluu din care poti admira aurola boreala in toata spledoarea sa, stand in pat si pana la hoteluri construite sub forma de galerie de arta contemporana… Desi designul variaza de la cel auster pana la avantagardist, hotelurile sunt in permanenta cautate de turisti amatori de experiente noi.

Esbelli Evi, un hotel construit in stanca naturala

the-goreme-open-air-museum

Peisajul din regiunea Cappadocia aminteste de povestile cu zane, dar este cat se poate de real si garanteaza o experienta cu adevarat unica, mai ales ca hotelul Esbeli Evi a fost amenajat in mijlocul formatiunilor stancoase specifice zonei. Anumite parti din hotel au fost construite de proprietari, dar cele mai multe sunt naturale.

Stancile uriase adapostesc mai multe camere, decorate cu semineu, pat si strictul necesar pentru un minim de confort. Decorul poarta amprenta culturala a zonei: carpetele sunt rosii si au decoratiuni turcesti, mobila este neagra, specifica Imperiului Otoman. De pe terasele naturale ale hotelului se poate admira zona plina de roci inalte si gaurite.

Hotelul Swiss Jailhotel L¶wengraben, un hotel ca o inchisoare

inchisoare

Petreceti o noapte la inchisoare! Acesta este conceptul de la care a pornit hotelul Swiss Jailhotel L¶wengraben, din cartierul elvetian Lucerne, amenajat intr-o fosta inchisoare. Camerele au fost reconditionate in asa fel incat sa imite conditiile austere din celule. Mobilierul este imprastiat prin celule, iar baile sunt la comun, pentru un plus de autenticitate.

 Hotelul Kakslauttanen&Igloo Village, sub forma de igluu

igluu

Hotelurile de gheata au devenit un simbol pentru cazarea in tarile din nordul Europei, dar una din unitatile de cazare din Finlanda contrazice aceasta regula prin hotelul Kakslauttanen&Igloo Village. Turistii care ajung aici raman impresionati de igluurile facute din sticla termorezistenta, o adaptare dupa arhitectura traditionala a eschimosilor.

Cel mai frumos aspect al hotelului ramane posibilitatea admirarii privelistii oferita de aurora boreala, stand comod in pat. Complexul se afla la aproximativ 400 de km in interiorul Cercului Arctic.

 Hotelul Fox din Copenhaga, o adevarata galerie de arta contemporana

Trei azi

Sunt putine galeriile de arta contemporane care permit vizitatorilor sa atinga exponatele pretioase, si cu atat mai putin sa locuiasca temporar alaturi de ele. Hotelul Fox din Copenhaga este mult mai permisiv si face toate aceste lucruri.  Camerele au fost decorate de 21 artisti moderni renumiti pe plan international; rezultatul obtinut ii incanta pe oaspeti prin gama larga de stiluri: de la incaperile colorate care sugereaza benzi desenate, pana la cele mai pretentioase cu arhitectura specifica sfarsitului de secol.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302