O femeie Chef a castigat Competitia Masterchef: Profesionistii 2010

O femeie Chef a castigat Competitia Masterchef: Profesionistii 2010
person Horeca
access_time_filled

O femeie Chef a castigat Competitia Masterchef: Profesionistii 2010

masterchef460

Formatorul din sectorul de catering, chef Claire Lara a castigat concursul BBC Masterchef: Profesionisti 2010. Claire este prima femeie careia i s-a acordat titlul de Masterchef. Castigatoarea din acest an a concurat cu finalistii David Coulson si John Calton, si au avut de sustinut o serie de probe culinare special create sa le testeze indemanarea si creativitatea ca chefi.

Claire Lara

Finalistii au vizitat Restaurantul Noma din Copenhaga, desemnat cel mai bun restaurant din lume in 2010 si au fost pusi sa gateasca sub indrumarea chefului Rene Redzepi. De asemenea  ei au trebuit sa gateasca trei feluri principale pentru o selectie de chefi detinatori de stele Michelin, printre care Pierre Koffmann, Michael Caines si Brett Graham, chef si proprietar al The Ledbury.

claire-lara-on-masterchef-9108190

Membrii juriului Gregg Wallace si Michel Roux Jr. au spus ca Lara a demonstrat in repetate randuri ca este „cel mai bun” chef din competitie. „Am inceput aceasta competitie cautand un talent si am descoperit un diamanat. Lara are un talent exceptional care o va propulsa in lumea stelelor gastronomiei”, a declarat Roux.

masterchefs12-415

Preparatele Larei au fost un aperitiv compus din pastrav de mare crocant cu mere si piure de mere, cu tulpini de praz tanar intr-un Beurre Blanc de cidru si capere; un fel principal din porumbel dezosat prajit cu piure de cartofi, mazare, costita si jeleu de gutui in sos de vin rosu; si un desert de Mille Feuille cu umplutura de zmeura si ciocolata alba si felii de lamaie asezonate cu cimbru si topping de zmeura.

Claire Lara continua seria castigatorilor anteriori, Steve Groves, fost sous chef junior la Launceston Place si campion in 2009 si Derek Johnstone, castigatorul editiei inaugurale din 2008, care acum lucreaza cu Roux la La Gavroche.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302