Oportunităţi noi de finanţare pentru firmele din turism

Oportunităţi noi de finanţare pentru firmele din turism
person Horeca
access_time_filled

Pentru îmbunătățirea serviciilor turistice oferite în România, Federația Patronatelor din Turismul Românesc le propune operatorilor de turism să acceseze fonduri europene pentru crearea unui sistem informatic performant. În acest sens, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a lansat pe 5 octombrie 2011 apelul de proiecte pentru operațiunea 331 – „Sprijin pentru sisteme TIC integrate și alte aplicații electronice pentru afaceri”.
Cine sunt beneficiarii și când se depun proiectele
romaniaUEBeneficiarii eligibili pentru această operațiune sunt IMM-uri definite conform Legii nr. 346/2004, cu modificările și completările ulterioare, iar perioada de depunere a proiectelor este 5 octombrie 2011 – 30 martie 2012.
Obiectivele specifice ale operațiunii 331 sunt creșterea eficienței firmelor prin reorganizarea tuturor proceselor pe baza unui sistem informatic și introducerea de sisteme TIC moderne ce încurajează inovarea și oferă sprijin pentru deciziile managementului.
Care este suma pe care o puteți solicita?
Bugetul total alocat acestui apel de proiecte este de 280 milioane lei. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile acordate este de 1.200.000 lei, iar cea minimă de 45.000 lei.
Ghidul solicitantului este publicat în varianta finală, la adresa www.fonduri.mcsi.ro, Secțiunea Ghidurile Solicitantului/ Apeluri deschise. Acesta detaliază criteriile specifice care trebuie îndeplinite de potențialii beneficiari și proiectele acestora, regulile de finanțare, circuitul proiectului, modalitatea de selecție a proiectelor, procesul de contractare și implementare, precum și drepturile și obligațiile beneficiarilor.
Pentru a facilita întreaga procedură de accesare a fondurilor europene în domeniul IT, Federația Patronatelor din Turismul Românesc a inițiat o colaborare cu programul EUGA – European Union Grant Advisor. EUGA este un parteneriat creat de Microsoft, prin care dumneavoastră puteți eugabeneficia de toate tipurile de consultanță necesare dezvoltării soluției din domeniul IT pornind de la analiza cerințelor solicitantului până la conceperea, depunerea dosarului cererii de finantare precum și implementarea proiectului. Prin acest program, puteți beneficia de consultanță atât pentru achiziționarea de software și hardware necesare dezvoltării afacerii dumneavoastră cât și de consultanță în vederea obținerii ratei de cofinanțare din partea băncilor.
În funcție de cerințele dumneavoastră, EUGA vă oferă consultanta gratuită pentru: identificarea apelului de proiect finanțat din fonduri europene cu implicare IT, verificarea eligibilității societății și verificarea eligibilitatii temei de proiect.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302