Staţiunea Borsec se relansează în turismul balnear

Staţiunea Borsec se relansează în turismul balnear
person Horeca
access_time_filled

Stațiunea Borsec, care se află în 2011pe lista stațiunilor balneare care au intrat într-un amplu proces de reabilitare, va organiza la sfârșitul acestei săptămâni o conferință de informare și promovare a proiectului „Reînnoirea tradițiilor balneare. Promovarea resurselor și valorilor turistice și balneo-climaterice din zona turistică Borsec”, cofinanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Contractul de finanțare a acestui proiect a fost semnat de ministrul turismului Elena Udrea la sfârșitul anului trecut, valoarea totală a acestui proiect fiind de 727.000 lei, dintre care 557.795 lei finanțare nerambursabilă.
statiuneÎn cadrul conferinței de la sfârșitul acestei săptămâni se va prezenta un scurt istoric al tradițiilor turismului balnear în zona Borsec și se vor prezenta oportunități pentru potențiali investitori având în vedere derularea altui proiect extrem de important pentru stațiunea Borsec, și anume „Realizare centrul balneoclimateric multifuncțional Borsec”.
De asemenea, vor fi evidențiate investițiile realizate în zonă până în prezent și impactul acestora asupra turismului din regiune și vor fi trase concluzii care vor sta la baza activității de dezvoltare și promovare a turismului balnear în zona Borsec. Scopul acestui eveniment este promovarea Borsecului pentru relansare și repoziționare ca stațiune balneoclimaterică de interes național și internațional.
Reamintim că în vara acestui an a început construcția centrului balnear multifunțional din Borsec, care necesită o investiție de peste 22 de milioane de lei. Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament și un centru wellness, va avea o suprafață de 2.900 hailaborsecmetri pătrați și o capacitate de 1.000 persoane pe zi. Potrivit primarului, baza de tratament va oferi diferite posibilități pentru tratamente cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă și rece.
Primarul orașului, Mik Jozsef a declarat că fără acest centru balnear practic nu se poate vorbi de relansarea turistică a stațiunii. „Acum este momentul zero al relansării stațiunii Borsec, ținând cont că se va construi un centrul balnear multifuncțional, care va cuprinde o bază de tratament și un centru wellness. Fără această investiție nu puteam vorbi de o relansare turistică a stațiunii”, a declarat primarul orașului.
Lucrurile se schimbă în stațiunea Borsec. Iarna trecută a fost inaugurată și pârtia din localitate, un obiectiv co-finanțat de MDRT prin programul de dezvoltare a infrastructurii turistice, subprogramul Schi în România.
Borsec este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România, a cărei construcție a început în secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea.
Anul 2011 a debutat cu proiecte noi pentru revigorarea stațiunilor balneare românești, anunțate la începutul anului, de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului. Trei stațiuni, și anume Băile Herculane, Borsec și Sulina beneficiază de lucrări de reabilitare anul acesta, potrivit ministrului Turismului, Elena Udrea.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302