Peste 60 de pensiuni au fost inchise temporar, in urma controalelor

Peste 60 de pensiuni au fost inchise temporar, in urma controalelor
person Horeca
access_time_filled

Peste 60 de pensiuni au fost inchise temporar, in urma controalelor

in urma verificarii a circa 400 de unitati de cazare si alimentatie publica din zonele Bran – Moeciu – Fundata, Predeal si Brasov – Poiana Brasov, in perioada 27 noiembrie – 19 decembrie, Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov a inchis temporar 65 de pensiuni si a dat amenzi in valoare de peste 830.000 lei.

bran-moeciu-rucar-pensiunea-katharina_9102

Cele 65 de pensiuni primeau turisti fara a avea autozitatii de functionare sau certificate de clasificare, potrivit sefului CJPC Brasov, Ionel Spataru. „Aceste unitati de cazare nu mai au voie sa primeasca turisti pana la intrarea in legalitate, in caz contrar riscand o amenda de 20.000 de lei si inchiderea definitiva”, a declarat Ionel Spataru, ieri, intr-o conferinta de presa. in urmatoarele zile urmeaza noi controale la aceste pensiuni, iar, daca se va dovedi ca nu respecta normele, spune seful CJPC, se vor aplica amenzi de cate 20.000 de lei si se va lua masura inchiderii definitive.

sarbatori mancare

De asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare produse alimentare si nealimentare in valoare de 35.568 lei, au fost oprite definitiv de la comercializare produse expirate in valoare de 3.258 lei si au fost distruse produse alimentare in valoare de 3.928 lei. Produsele distruse au fost ridicate in special din piata din fata intrarii la Castelul Bran, unde asa-zisii producatori vindeau ca produse 100% naturale marfuri cumparate de la alti producatori, carora le-au schimbat etichetele.

.

.

 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302