Primul chef cu stele Michelin din Iran, în echipa Burj al Arab

Primul chef cu stele Michelin din Iran, în echipa Burj al Arab
person Horeca
access_time_filled

Primul chef cu stele Michelin din Iran, în echipa Burj al Arab

Singurul hotel de 7 stele din lume, hotelul Burj Al Arab din Dubai a atras în echipa sa primul chef premiat cu stele Michelin din Iran, Mansur Memarian. Noul star se va ocupa de bucătăria restaurantului Al Mahara din incinta hotelului în calitate de „chef de cuisine”.

burj-al-arab-dubai-547

Fiind primul chef iranian deținător de stele Michelin, chef Mansur va aduce plus de valoare restaurantului Al Mahara, o experiență extrem de bogată în domeniu și o mare pasiune pentru gătit, potrivit reprezentanților hotelului Burj Al Arab.

chef Iran

În noua sa poziție la Burj Al Arab, acesta își propune să aducă o influență mediteraneană meniului, cu accent pe simplitate și ingrediente proaspete de înaltă calitate care să fie combinate cu condimente iraniene.

Al Mahara

                   (Restaurantul Al Mahara, din hotelul Burj al Arab)

Experiența profesională a chefului Mansur Memarian este una extrem de bogată. După ce s-a mutat în Germania, la Frankfurt, la o vârstă fragedă, cheful și-a descoperit pasiunea pentru gătit în timp ce lucra la un restaurant cu specific italienesc „Villa Medici”, unde a fost impresionat de stilul italinenesc de a selecta și de a combina ingredientele. Cariera lui a progresat rapid. Acesta a lucrat în bucătăriile multor restaurante din Germania, unde a contribuit la succesul acestora, precum Schifchen (restaurant clasat la 3 stele Michelin), Massimiliano, Hummerstubchen (2 stele Michelin) și Victorian Restaurant, unde ajutorul lui a fost decisiv pentru ca unitatea să-și recapete stelele Michelin.

În 2005 Mansur Memarian a ocupat prima poziție ca Head Chef la restaurantul Jagdhof Glashutte, și, după doar un an în această poziție a obținut prima sa stea Michelin iar stilul său în ale bucătăriei a început să fie recunoscut și cerut, în toată Europa.

Ascensiunea profesională a continuat pentru cheful Mansur, acesta s-a mutat în Austria, la Innsbruck pentru a deschide restaurantul Pavilion care s-a transformat într-un adevărat succes. Sub conducerea sa restaurantul a primit o stea Michelin. În acest timp a publicat și prima sa carte „Gourmet Raffinesse” care a primit a fost votată cea mai buncă carte de bucate din Austria în 2007.

Sursa: www.restaurantnewsresource.com.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302