Primul Congres de Turism Rural din România

Primul Congres de Turism Rural din România
person Horeca
access_time_filled

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) a anunțat organizarea primului congres de turism rural din România, care se va desfășura în perioada 3-5 mai 2011, la Alba Iulia. Evenimentul este organizat în colaborare cu Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului și are loc sub patronajul Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).

banner congres rural

Tematica primei ediții a congresului este „Turismul Rural, un instrument pentru construirea identității și o șansă pentru standardele de calitate”. Pe parcursul celor 3 zile vor fi organizate seminarii, dezbateri și workshop-uri pe diferite teme. Speakerii vor fi atât din România cât și din străinătate și reprezintă instituții importante, precum Organizația Mondială a Turismului, Federația Europeană a Turismului Rural (EuroGites, care este și partenerul evenimentului), MDRT și ANTREC.

la sat

Pe 3 mai are loc sosirea invitaților în Alba Iulia și cazarea acestora la hotelurile și pensiunile ANTREC. În data de 4 mai are loc vizitatea Cetății Alba-Iulia și deschiderea lucrărilor Congresului.

Printre subiectele dezbătute menționăm „Turismul Rural – Dezvoltarea Durabilă și Identitatea locală”, „Parteneriatul public-privat ar putea asigura un exemplu de bune practici pentru dezvoltarea cu succes a Turismului Rural” și „Importanța moștenirii culturale pentru dezvoltarea Turismului Rural”.

vacanta-la-tara

În ultima zi a Congresului, pe 5 mai are loc semnarea declarației „Turismul Rural – Un instrument pentru construirea identității și o șansă pentru Standardele de calitate”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302