România a câştigat trofeul “Bucătarul de Aur al Balcanilor”

România a câştigat trofeul “Bucătarul de Aur al Balcanilor”
person Horeca
access_time_filled

Echipa României a câștigat competiția internațională „Bucătarul de Aur al Balcanilor”, care s-a desfășurat la Belgrad, Serbia, în perioada 11-13 aprilie 2011. După succesul avut la competiția internațională Euro-Asia, Rusia 2011, Asociația Culturală Euro Est Alternativ împreună cu Asociația Națională de Gastronomie au participat la competiția Bucătarul de Aur al Balcanilor cu o echipă regională de maeștri bucătari, reușind performanța de a obține cea mai mare distincție a competiției, trofeul „Golden Balkan Chef”, la proba pe echipe.

echipa romaniei

Echipa României a fost compusă din maestrul Mărioara Vîrtop, membru fondator al Asociației Naționale de Gastronomie (ANG), maestrul Nicolae Guștere, membru fondator ANG, chef Daniel Cheregi, membru fondator ANG. Pe lângă bucătarii care au adus trofeul, delegația română a mai fost compusă din: Iulia Drăguț, președintele ACEEA, Radu Zărnescu, coordonatorul delegației ACEEA, Maria Ștefan, manager ACEEA.

echipa romaniei cu pres Wacs

          (Delegația României alături de președintele WACS, Gissur Gudmundsson)

Echipa României a participat la următoarele categorii: Golden Balkan Chef – proba pe echipe, unde s-a clasat pe primul loc, la categoria  Black Box (cutia neagră sau coșul secret) – proba pe echipe, unde a obținut locul II, situându-se după Croația și la categoria Golden Balkan Chef – proba individual, unde a obținut locul III, prin maestrul Mărioara Vîrtop.

echipa romaniei 3

Competiția a fost organizată de Federația Asociațiilor Culinare din Serbia în parteneriat cu World Association of Chefs Societies.

„În urma antrenamentelor realizate la Timișoara de către Asociația Națională de Gastronomie, coordonată de Președintele Alexandru Nagy, antrenorul echipei din Timișoara,  echipa a fost pregătită pentru a cuceri minim un loc între cei trei învingători! România s-a confruntat cu multe echipe puternice din străinătate, mai ales cu echipele naționale care au tradiție în bucătăria internațională: Serbia, Croația, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Rusia, Polonia, Slovenia, Muntenegru, Cipru, Italia, Austria”, se precizează în comunicatul de presă.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302