Primul pas spre modernizarea statiunii Pasul Vulcan

Primul pas spre modernizarea statiunii Pasul Vulcan
person Horeca
access_time_filled

Primul pas spre modernizarea statiunii Pasul  Valcan

Proiectul de modernizare a statiunii Pasul Valcan din judetul Hunedoara si de dezvoltare a domeniului schiabil din regiune – derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Consiliul Local Vulcan-, a bifat astazi primul succes, si anume inaugurarea telegondolei de la Vulcan. La eveniment a participat si Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea.

telegondola Vulcan

Telegondola, care face legatura dintre municipiul Vulcan si statiunea Pasul Valcan, a necesitat o investitie de aproximativ 33 de milioane de lei, fara TVA, si a fost realizata din bani alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Traseul acesteia este de 3,5 kilometri, instalatia avand 73 de gondole.

Inaugurarea telegondolei spre Pasul Valcan este doar prima etapa a proiectului de modernizare a statiunii si de dezvoltare a domeniului schiabil de aici. Proiectul face parte din Programul „Schi in Romania” si vizeaza dezvoltarea domeniului schiabil in doua etape, cu urmatoarele obiective:

telegondola parang 2

 • construire telegondola intre cotele 770-1310 m si intre cotele 1310-1620 m (obiectiv realizat)
  • amenajare partie nr.1 cu 3 teleschiuri si instalatie nocturna
  • amenajare partie nr. 2 cu 1 teleschi si instalatie nocturna
  • amenajare partie nr. 3 cu 1 teleschi, instalatie nocturna si instalatie zapada artificiala (8 tunuri)
  • achizitia a 4 utilaje tip Ratrac
  • montare instalatie energie electrica
  • alimentare cu apa a instalatiilor de producere a zapezii artificiale (statii de pompare, rezervoare apa 2 x 500 mc, tunuri zapada).

in 2009 si 2010 s-a realizat prima etapa a proiectului care a constat in construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m in Pasul Vulcan, amenajarea partiei de schi, amenajarea drumului de acces la statiile superioara si inferioara ale telegondolei si a unei parcari, realizarea instalatiei electrice pentru telegondola.

Statiunea Pasul Valcan se gaseste in Masivul Vulcan, la o altitudine de 1.300 de metri si este situata la sapte kilometri de municipiul Vulcan.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302