Rin Grand Hotel isi injumatateste capacitatea de cazare

Rin Grand Hotel isi injumatateste capacitatea de cazare
person Horeca
access_time_filled

Rin Grand Hotel isi injumatateste capacitatea de cazare

 Afectat de criza, Rin Grand Hotel din Bucuresti isi injumatateste capacitatea de cazare si transforma circa 750 de camere, in locuinte. Hotelul, care la inaugurare avea peste 1400 de camere, va ramane doar cu circa 600, asta dupa ce gradul mediu de ocupare al hotelului era extrem de redus, circa 1.000 de camere din cele peste 1.300 ramand libere in fiecare noapte.

rin 2

„in momentul in care am construit acest hotel, contextul economic era cu totul altul si permitea o unitate cu o capacitate atat de mare. Acum numarul de camere este excedentar, asa ca am hotarat sa transform o parte in locuinte care pot fi vandute sau inchiriate pe termen lung”, a declarat Ionut Negoita, manager al hotelului, pe care il detine impreuna cu fratele sau, Robert Negoita.

Astfel, circa 750 de camere ale hotelului vor fi transformate in urmatorul an si jumatate in locuinte. Procesul de reconversie va fi efectuat in mai multe etape. Prima etapa a demarat saptamana trecuta si presupune reconversia a 150 de camere. Reconversia celor 750 de camere va da nastere unui numar de aproximativ 350 de apartamente. „Procesul de reconversie va fi corelat si cu cererea. in urmatoarele saptamani vom scoate pe piata oferta”, a mai declarat managerul hotelului. Ionut Negoita a declarat ca nu vede o revenire la nivelul din 2008 a cererii din domeniul hotelier in urmatorii 3-4 ani.

camere rin

Acesta estimeaza ca fostele camere de hotel, schimbate in apartamente, ar putea fi ocupate integral de chiriasi sau proprietari in urmatorul an si jumatate. Diminuarea stocului de camere va creste semnificativ gradul de ocupare a unitatii, pana undeva la 50%.

Investitia in reconversia camerelor de hotel in locuinte nu va depasi 1 milion de euro. Reconversia va presupune modificari de compartimentare in camere, iar in unele cazuri unirea a cate doua camere. De asemenea, omul de afaceri a precizat ca exista si optiunea de a pastra neschimbat mobilierul de hotel in unele din camere, daca clientii vor dori acest lucru.

rin fain

La momentul lansarii Rin Grand Hotel, in 2008, cele mai mari hoteluri din Europa erau Estrel din Berlin cu 1.125 de unitati de cazare, hotelul Hilton din Londra cu 1.052 de camere si hotelul Ukraina din Moscova cu 1.017 camere. Astfel, prin reconversia anuntata acum, Rin Grand pierde titlul de cel mai mare hotel de pe batranul continent.

 

Sursa: DailyBusiness.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302