România a primit acceptul final pentru găzduirea FOTE 2013

România a primit acceptul final pentru găzduirea FOTE 2013
person Horeca
access_time_filled

Comitetul Olimpic European a decis pe 24 noiembrie să acorde României acceptul final pentru a organiza Ediția de Iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013. Dezvoltarea infrastructurii turistice și sportive pe Valea Prahovei este într-un stadiu avansat, iar stațiunile montane sunt pregătite să găzduiască un astfel de eveniment, acest lucru determinând Comitetul Olimpic European să acorde României acceptul final. Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismul investește aproximativ 400 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii turistice și sportive necesare organizării FOTE 2013
ski2La Adunarea Generală a Comitetului Olimpic European care a avut loc ieri, la Soci (Rusia) au participat, printre alții, Jacques Rogge (președintele Comitetului Olimpic Internațional), Patrick Joseph Hickey (președintele Comitetului Olimpic European), Alexander Zhukov (vicepremierul Federației Ruse) și George Scripcaru (președintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013). În cadrul Adunării, reprezentanții Comitetului de Organizare al FOTE 2013 au prezentat raportul de progres privind stadiul pregătirii României din punctul de vedere al infrastructurii turistice și sportive.
În urma raportului a reieșit că țara noastră se încadrează în graficul de organizare convenit cu Comitetul Olimpic European. Delegația română s-a angajat că, până la sfârșitul lunii octombrie 2012, când va avea loc ultima vizită de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza și restul de lucrări care sunt încă în execuție.
Ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea, a declarat că decizia Comitetului Olimpic European este o confirmare a eforturilor de investiții pe care MDRT și Guvernul României le-au desfășurat în ultimii ani în stațiunile de pe Valea Prahovei. „Sunt deosebit de fericită că am primitaer acceptul final de organizare a Festivalului Olimpic în România, în 2013, deși, vă mărturisesc, nu am avut nicio emoție că s-ar putea întâmpla altfel. Știu ce eforturi am depus noi, cei de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, întregul Guvern și autoritățile publice locale din zonă pentru a realiza aceste investiții. Am reușit să transformăm stațiunile învechite de pe Valea Prahovei în stațiuni de talie internațională și, astfel, să le introducem în circuitul mondial al sporturilor de iarnă. Toată această infrastructură a fost creată nu numai pentru a găzdui Festivalul Olimpic, ci și pentru a putea fi folosită de toți iubitorii sporturilor de iarnă din țară și din străinătate”, a declarat Elena Udrea.
Patrick Joseph Hickey (președintele Comitetului Olimpic European), Octavian Morariu (președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român) și George Scripcaru (președintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013 și primar al Brașovului) au semnat, în cadrul reuniunii de la Soci, scrisorile adresate tuturor comitetelor olimpice europene prin care acestea vor fi invitate să înceapă pregătirile pentru competiția organizată în România. aruncare„Mi-a făcut o deosebită plăcere să semnez invitațiile oficiale de participare la Festivalul Olimpic din 2013 în dreptul cărora este scris, în calitate de gazdă, «Brașov, România». Decizia de astăzi a Comitetul Olimpic European confirmă eforturile deosebite pe care le-am făcut în ultimii ani noi, cei de la Primăria Brașov și celelalte autorități din Valea Prahovei, alături de colegii de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului și din întregul Guvern”, a precizat George Scripcaru.
Printre investiții realizate de MDRT cu ocazia FOTE 2013 se numără extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, cu peste 40 de kilometri de pârtii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sărituri cu schiuri și a anexelor (instalații de transport, tribune, parcări ș.a.), amenajarea a două trasee de biatlon cu utilizare permanentă iarnă-vară, construirea a trei instalații noi de transport pe cablu, construirea a două patinoare noi, dotarea cu instalații de înzăpezire artificială a tuturor pârtiilor și amenajarea unui lac de acumulare pentru înzăpezire.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302