România are un nou port turistic la Sfântu Gheorghe

România are un nou port turistic la Sfântu Gheorghe
person Horeca
access_time_filled

În urma unei investiții de peste 30 milioane lei a fost inaugurat pe 24 septembrie 2011 mini-portul turistic din Sfântul Gheorghe, care a creat condiții pentru acostarea vaselor de pasageri care ajung în zonă, realizând astfel premisele dezvoltării pe termen lung a turismului în zonă, potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.

mini

La inaugurarea mini-portului au participat și ministrul turismului, Elena Udrea, dar și șefi ai misiunilor diplomatice acreditate în România, afați în vizită în Delta Dunării.
Proiectul, în valoare totală de 33.038.516 lei (din care 32 milioane finanțare susținută de MDRT) a cuprins amenajarea a 4 bazine cu o capacitate totală de locuri de acostare de 108 ambarcațiuni mici și 15 ambarcațiuni mari, cu lucrările hidrologice aferente fiecărui bazin, amenajarea estacadei de acostare nave de pasageri, a clădirii administrative și a unui mic atelier de reparații urgente, realizarea unei parcări pentru adăpostirea ambarcațiunilor pe timpul iernii, a platformei post de transformare în anvelopă proprie, construirea de cabine de pază și supraveghere și, nu în ultimul rând, lucrări de împrejmuire a bazinelor.

inaugurare

Mini-portul din Sfântul Gheorghe a fost realizat în baza unui proiect aparținând Consiliului Județean Tulcea, inclus în subprogramul național de turism „Dezvoltarea echilibrată și integrată a zonei turistice din Delta Dunării și a stațiunilor de pe litoralul Mării Negre” finanțat de MDRT.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302