Ziua Mondială a Turismului 2011

Ziua Mondială a Turismului 2011
person Horeca
access_time_filled

Ca în fiecare an, pe 27 septembrie, întreaga planetă sărbătorește Ziua Mondială a Turismului, cu scopul de a conștientiza comunitatea internațională despre rolul major pe care îl joacă Turismul în societatea de astăzi. Ediția din acest an se va desfășura sub tema „Turismul – un liant între culturi” (Tourism – Linking cultures) și lansează un apel către toți decidenții din industria turismului de a acționa în respect față de cultura națiunii în care trăiesc.

mult

Mesajul Zilei Mondiale a Turismului 2011 este acela că, datorită turismului, milioane de oameni din culturi diferite iau contact în fiecare an, și că turismul crează premisele pentru promovarea toleranței, a respectului și a înțelegerii reciproce între națiuni.
„În 2010, 940 de milioane de turiști au călătorit într-o țară străină lor, luând astfel contact cu partea tangibilă a unei culturi – monumente istorice, opere de artă, mâncare tradițională etc -, dar și cu partea intangibilă a acelei culturi – muzică, obiceiuri și tradiții, stiluri de viață, etc. Ziua Mondială a Turismului 2011 este practic o celebrare a acestei legături unice creată prin intermediul turismului, între oameni din culturi diferite”, a declarat secretarul general al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai.

link

Acesta a adăugat că politicile din domeniul turismului ar trebui luate în respect pentru patrimoniul artistic, arheologic și cultural al unei țări, care ar trebui protejat și transmis generațiilor viitoare.
„Generând 9% din PIB și peste 258 de milioane de locuri de muncă la nivel mondial, Turismul nu este doar o industrie majoră din economia mondială. Această industrie crează mai mult decât un simplu schimb de servicii. Turismul aduce oameni din culturi diferite împreună, îi îndeamnă la dialog și la toleranță”, a declarat și Michael Frenzel, Vice President WTTC și CEO TUI Group.
Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizația Mondială a Turismului și a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980. Anul acesta Egiptul a fost aleasă țara gazdă a festivităților oficiale cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302