România este tot mai căutată de turiştii bulgari

România este tot mai căutată de turiştii bulgari
person Horeca
access_time_filled

Potrivit unui comunicat de presă emis de Institutul Național de Statistică din Bulgaria, România a fost una dintre destinațiile preferate de bulgari în această vară, peste 20.000 de bulgari (23.864) călătorind în luna iulie a acestui an în țara noastră, cu 6.4% mai mult decât în aceeași lună a anului precedent.
Cei mai mulți turiști bulgari au venit în țara noastră în scop profesional (11.520), dar numărul celor care au venit în vacanță în țara noastră, în luna iulie, este de asemenea mare (9636).

bagaje

În topul destinațiilor preferate de turiștii bulgari se află Turcia, (peste 130.000 de bulgari alegând această țară în luna iulie), Grecia și Serbia.
Numărul total al călătoriilor efectuate de cetățenii bulgari în străinătate în luna iulie 2011 este de 378.300, în creștere cu 6.3% față de aceeași perioadă a anului trecut.
Interesant este faptul că majoritatea bulgarilor nu a călătorit în străinătate cu scopul de a-și face vacanțele, ci fie ca invitați, fie pentru a-și face studiile sau a participa la diverse evenimente culturale sau sportive (36.9%), aceștia fiind urmați de cei care au călătorit în scop de afaceri (36.4%). Procentul bulgarilor care au călătorit în străinătate în scop de leisure este de doar 26.7%.
bulgCu toate acestea, străinii care au vizitat Bulgaria au făcut-o în principal pentru a-și petrece vacanțele (60% din numărul total de sosiri înregistrate), ceea ce demonstrează faptul că Bulgaria este în principal o destinație de vacanțe și nu una de business. În luna iulie 2011 Bulgaria a primit 1.609.900 turiști străini.
Tot în această lună numărul sosirilor turistice din statele membre UE în Bulgaria a crescut cu 3% față de anul trecut, cele mai mari creșteri fiind înregistrate din partea turiștilor greci și spanioli.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302