Sinaia in bucate, editia a V-a

Sinaia in bucate, editia a V-a
person Horeca
access_time_filled

Sinaia in bucate, editia a V-a

banner-traditionale

Expozitia de arta culinara, dotari, accesorii si echipamente dedicate sectorului culinar, „Sinaia in bucate” se va desfasura si anul acesta, pe 12 noiembrie 2010, la Casinoul din Sinaia. Evenimentul este organizat de Primaria Sinaia in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a judetului Prahova si isi propune sa readuca la viata turismul culinar in Romania. „Aceasta actiune vine sa completeze intr-un mod fericit caracteristicile pe care le are turismul romanesc, dar mai ales turismul culinar din Romania”, a declarat primarul orasului Sinaia, initiatorul evenimentului, Vlad Oprea, la prima editie.

sinaia-manastire

„Sinaia in bucate” reprezinta un eveniment aparte la capitolul gastronomie in judetul Prahova si era o traditie impamantenita in zona si inainte de 1989, traditie care acum este reinviata de autoritatile locale, desfasurata anual inca din 2006. in cadrul acesteia, cei mai renumiti bucatari din judetul Prahova se intrec in a oferi cele mai alese mancaruri publicului de la aperitive pana la supe, sarmalute, carnati, preparate din vanat si chiar purcei de lapte. Nu lipsesc cozonacii, colacii, prajiturile si torturile. „Viitorul Prahovei inseamna turism, de aceea, m-am gandit la un plan de relansare a orasului, incercand sa pun in practica o serie de actiuni in Sinaia. Aceasta expozitie de arta culinara este una dintre ele”, a precizat Vlad Oprea despre acest eveniment.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302