Targul Taranului a fost acreditat Earth Market

Targul Taranului a fost acreditat Earth Market
person Horeca
access_time_filled

Cu aceasta ocazie, Asociația Grupul de Inițiativa Radu Anton Roman și Convivium Slow Food Valahia Gusturilor, cei doi organizatori locali, au inaugurat Earth Market București și Centrul de informare Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor, la ARK Bursa Marfurilor. Acreditarea Targului Å¢aranului ca Earth Market adauga un nou și original punct de interes turistic Bucureștiului, pentru ca este un loc in care sunt promovate regiunile și biodiversitatea Romaniei. Targul Earth Market va fi important atat pentru cei care se simt aproape de valorile mișcarii Slow Food, cat și pentru turiștii care viziteaza Capitala și nu se mulțumesc cu traseele bucureștene convenționale.
„Acreditarea Targului Å¢aranului de catre Slow Food International vine ca o recunoaștere a organizarii de peste doi ani a evenimentelor saptamanale in care am reunit mici producatori locali, am derulat activitați dedicate redescoperirii rețetelor stravechi, care au fost puse in contextul dat de cultura locala originara a acestora și am oferit lecții de educație culinara. Am pus la un loc in acesti ani hrana, comunitatea și viitorul acesteia”, a declarat Daniela Bacanu, Leader al Convivium Slow Food București-Valahia Gusturilor.
Earth Market este un tip de piața unde nu doar se cumpara produse tradiționale, ci in care se intalnesc producatorii și consumatorii pentru a discuta despre gustul hranei, istoria și identitatea oamenilor care o produc, locul unde poți afla placerea de a degusta produse locale împreuna cu ceilalți și pentru a participa la lecții de educare a gusturilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302