


Cu aceasta ocazie, Asociaţia Grupul de Iniţiativa Radu Anton Roman şi Convivium Slow Food Valahia Gusturilor, cei doi organizatori locali, au inaugurat Earth Market Bucureşti şi Centrul de informare Slow Food Bucuresti-Valahia Gusturilor, la ARK Bursa Marfurilor. Acreditarea Targului Ţaranului ca Earth Market adauga un nou şi original punct de interes turistic Bucureştiului, pentru ca este un loc in care sunt promovate regiunile şi biodiversitatea Romaniei. Targul Earth Market va fi important atat pentru cei care se simt aproape de valorile mişcarii Slow Food, cat şi pentru turiştii care viziteaza Capitala şi nu se mulţumesc cu traseele bucureştene convenţionale.
„Acreditarea Targului Å¢aranului de catre Slow Food International vine ca o recunoaÅŸtere a organizarii de peste doi ani a evenimentelor saptamanale in care am reunit mici producatori locali, am derulat activitaÅ£i dedicate redescoperirii reÅ£etelor stravechi, care au fost puse in contextul dat de cultura locala originara a acestora ÅŸi am oferit lecÅ£ii de educaÅ£ie culinara. Am pus la un loc in acesti ani hrana, comunitatea ÅŸi viitorul acesteiaâ€, a declarat Daniela Bacanu, Leader al Convivium Slow Food BucureÅŸti-Valahia Gusturilor.
Earth Market este un tip de piaţa unde nu doar se cumpara produse tradiţionale, ci in care se intalnesc producatorii şi consumatorii pentru a discuta despre gustul hranei, istoria şi identitatea oamenilor care o produc, locul unde poţi afla placerea de a degusta produse locale împreuna cu ceilalţi şi pentru a participa la lecţii de educare a gusturilor.