Top 5 orase care promoveaza intens mersul cu bicicleta

Top 5 orase care promoveaza intens mersul cu bicicleta
person Horeca
access_time_filled

Top 5 orase care promoveaza intens mersul cu bicicleta

Din ce in ce mai multi oameni realizeaza ca bicicletele sunt mult mai utile decat autoturismele. Bicicleta este un mijloc de deplasare ieftin, si in orasele cu trafic intens, aceasta se dovedeste mai rapida decat o masina.

bicycle-district-spoke-card

Bicicletele sunt ecologice, iar proprietarii lor au o buna conditie fizica. Aceste mijloace de transport pe doua roti sunt preferate de turistii care vor sa aiba libertate de miscare in explorarea obiectivelor turistice propuse. Astfel cateva orase, precum Viena sau Londra, s-au decis sa furnizeze servicii de inchiriere biciclete, prin care se inchiriaza bicicleta dintr-un loc si se returneaza in alta parte a orasului. Toursim-Review.com va aduce topul oraselor Bicycle Friendly din intreaga lume potrivit Askmen.com.

amsterdam-girl-bike-commuter

1. Olanda este o tara cu relief plat, acest lucru facand-o ideala pentru ciclism, chiar si pentru cei care nu au antrenament, iar Amsterdam este orasl campion la mersul cu bicicleta.  Aproape 40% din transportul din oras se realizeaza cu bicicleta. Localnicii, ca si turistii, pot inchiria biciclete publice la un pret rezonabil. Multi vizitatori opteaza pentru deplasari cu bicicleta pentru a vizita si explora orasul, parcurile si muzeele.

copenhagen-bike-rush-hour

2. Ca si Olanda, relieful in Danemarca este destul de plat, ceea ce usureaza transportul cu bicicleta la serviciu sau de placere. Potrivit statisticilor, 32% din cetatenii din Copenhaga merg cu bicicleta la service in mod regulat. Orasul a fost in mod repetat recunoscut ca unul dintre comunitatile cu cea mai buna calitate a vietii si de asemenea unul dintre cele mai ecologice orase din lume. Nu este de mirare ca autoritatile locale ofera spre inchiriere biciclete gratis.

Bogota_Colombia_ek_Jan2007_highway_ciclovia

3. Numai 13% din locuitorii Bogotei detin autoturisme astfel incat orasul nu are nevoie de o campanile speciala se sutinere a mersului cu bicicleta, cum este cazul in Statele Unite si Europa. Deplasarile cu bicicleta in capitala Columbiei sunt o problema de necesitate, deci Bogota este un oras al bicicletelor de nevoie.

Curitiba_10BestCitie3

4. Orasul Curitiba din Brazilia este considerat unul dintre cele mai bine planificate, din punct de vedere urbanistic, orase din lume. Conform revistei amreicane Reader’s Digest este si cel mai bun loc in care sa locuiesti din Brazilia. Brazilienii si-au luat angajamentul de a fi ecologici si au optat pentru combustibili eco si metode de transport alternative, iar in 2010 orasul a distins cu Globe Sustainable City Award. Infrastructura pentru biciclete este foarte buna si cuprinde numeroase piste pe ditante apreciabile in Curitiba.

Montreal-things-to-do-Summertime-Rent-Bicycle

5. Montreal a investit recent 134 de milioane de dolari in extinderea si consolidarea pistelor pentru biciclete. Extinderea punctelor de parcare a bicicletelor a facut parte din acest plan. in prezent orasul detine 3.840 km de piste pentru localnici si turisti, Montreal are de asemenea prima infrastructura urbana de inchiriere a bicicletelor din America de Nord. Programul prin care sunt oferite bicicletele pentru deplasare se numeste Bixi bike si reprezinta 5.000 de biciclete si 400 de puncte de parcare.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302