“Torna Fratre”, cel mai nou restaurant cu specific românesc din Bucureşti

“Torna Fratre”, cel mai nou restaurant cu specific românesc din Bucureşti
person Horeca
access_time_filled

Un nume vechi pe piața restaurantelor din București, Aurel Pascu a inaugurat în luna iulie, în Capitală, restaurantul Torna Fratre, prin care își propune să reînvie bucătăria tradițională românească, potrivit restograf.ro.

torna2

Restaurantul, care se prezintă ca unicul restaurant autentic românesc din București, ocupă o casă veche din nordul Capitalei, fără etaj, cu o curte mare cu câțiva pomi fructiferi și cu o parte acoperită cu gazon. Meniul include câteva feluri de mâncare mai rar întâlnite în restaurantele din București: Tarator, Colțunași cu mânătărci, Chiperci, Galina la tiganie, Cavarma de rață cu mujdei și mamaligă etc.

mancarica„Restaurantul românesc Torna Fratre reînvie bucătăria tradițională a țăranului român din Bucovina, Moldova, Dobrogea, Oltenia, Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania dar și bucatele tradițonale de la frații noștri de peste granițe, basarabeni, timoceni, istroromani, meglenoromani și aromâni. Gătind bucate tradiționale, aducem un elogiu țăranului român de pretutindeni și cinstim întreg romanismul balcanic prin numele de „Torna Fratre”, potrivit unui comunicat.
„Torna, torna, fratre!” reprezintă un îndemn rostit de către un soldat român „în limba părintească” în timpul unei campanii a armatei bizantine împotriva avarilor, în anul 587. Istoricii și lingviștii socotesc aceste cuvinte drept o primă mențiune a protoromânei (limba română veche), aceste cuvinte fiind torna3considerate de asemenea certificatul de naștere al limbii române.
Bucătar șef la noul restaurant e Eugen Tocaci, iar patronul este Aurel Pascu, cunoscut pe piața restaurantelor bucureștene. Aurel Pascu a intrat în sectorul restaurației mai întâi pe post de chelner, apoi a fost șef de sală și șef de restaurant la Intercontinental, Classa di T, Casa di David și altele, după care a devenit asociat în Trattoriile Roma. La restaurantul Torna Fratre e asociat unic.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302