TUI critică preţurile şi serviciile de pe litoralul românesc

TUI critică preţurile şi serviciile de pe litoralul românesc
person Horeca
access_time_filled

 

tui_logo

Ministrul a vizitat standul României și a participat la întâlnirea cu reprezentanții TUI alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Elena Udrea a adăugat că interesul național trebuie să primeze în fața intereselor locale ale unor hotelieri pentru ca litoralul românesc să atragă turiști.

„Problematic în momentul de față este mentalitatea hotelierului de a accepta cerințele turistului german”, a declarat Detlef Hohne, director de produs pentru România al TUI. „Prețurile de pe litoralul românesc sunt puțin prea mari pentru gustul nostru. Prețurile sunt decisive în alegerea destinațiilor de turism”, a adăugat el. Hohne crede că marele câștigător al evenimentelor din Egipt va fi Spania, care va atrage un număr important de turiști în acest an.

Turism germania

Ministrul Turismului a discutat cu reprezentanții TUI despre planurile de investiții ale statului în sudul litoralului, despre demolarea clădirilor construite ilegal și despre igienizarea stațiunilor și le-a promis reprezentanților TUI, nemultumiți de felul în care arată litoralul românesc, că în scurt timp acesta va fi curățat.

Ministrul a mai spus că România încearcă să extindă parteneriatul cu TUI și pentru alte produse în afara litoralului. Numărul turiștilor germani care au ajuns anul trecut pe litoralul românesc prin intremediul agențiilor TUI nu a depășit câteva sute.

ITB2011

Mediafax a discutat cu un român stabilit la Berlin, care aduce pe litoralul românesc de șase ori mai mulți turiști germani decât TUI. „În acest an, după cum evoluează înscrierile, vom aduce peste 1.500 de turiști germane”, a declarat Toni Messerschmidt la târgul de turism de la Berlin. El a adăugat că turiștii veniți anul trecut au preferat Mamaia și hotelurile cu profil balnear din Eforie Nord și Neptun. Messerschmidt a emigrat din România în 1983 și a lucrat câțiva ani la TUI, iar în 1995 a deschis la Berlin o agenție de turism.

La ITB Berlin, standul României are o suprafață de 611 metri pătrați și reunește 54 de expozanți, printre care agenții de turism, companii aeriene și asociații de promovare turistică. În cadrul standului României vor avea loc zilnic degustări de vinuri și țuică și se vor desfășura spectacole de muzică populară și dans românesc.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302