Turcia vrea reglementări mai dure pentru operatorii români de turism

Turcia vrea reglementări mai dure pentru operatorii români de turism
person Horeca
access_time_filled

Asociația oamenilor de afaceri turci din România (TIAD) atrage atenția autorităților din România să impună reglementări mai stricte operatorilor din domeniul turismului și să sancționeze mai aspru pe cei care nu-și respectă obligațiile față de clienți.
„În ultima perioadă am primit mai multe sesizări din partea unor clienți, care au fost în excursii în Turcia, legate de abateri grave ale unor agenții de turism din România în ceea ce privește asigurarea serviciilor deja achitate. Operatorii, fără să-și asume problemele financiare cu care se confruntă, au dat vina pe Bayram (sărbătoarea musulmană care a urmat Ramadanului, n.r.) și pe faptul că băncile nu au funcționat pentru 3 zile”.
cashTIAD precizează că astfel de comportamente ale unor operatori din turism ar trebui sancționate dur, deoarece creează atât prejudicii clienților care au plătit excursiile, cât și imaginii Turciei, una dintre destinațiile turistice principale din acest an. Turcia atrage anual circa 30 de milioane de turiști din întreaga lume.
Reprezentanții investitorilor turci, explică, de asemenea, că Bayramul s-a sărbătorit 3 zile, marți, miercuri și joi, iar singura zi în care băncile turcești nu au lucrat a fost marți, 30 august.
„Este bine cunoscut faptul că orice agenție sau hotel care primește o confirmare de plată din partea unei bănci românești, chiar și online, plata se consideră efectuată. În aceste condiții, declarațiile tour operatorilor români nu sunt reale. Turcia este o țară deschisă turismului, având relații comerciale cu majoritatea țărilor est-europene. De asemenea, oamenii de afaceri turci sunt prezenți de mulți ani în majoritatea capitalelor lumii și nici o bancă nu și-ar fi permis un astfel de risc.”, a declarat Ömer Süsli, președintele TIAD. „Dorim să precizăm, pe această cale, că singura zi în care băncile turcești nu au lucrat a fost marți, 30 august, că liniiile aeriene au fost deschise și că hotelurile și agentiile de turism au funcționat la întreaga capacitate”. 
Asociația Oamenilor de Afaceri Turci (T.I.A.D.) este o organizație non-profit, constituită în 1993, la inițiativa oamenilor de afaceri turci din România și are ca principal obiectiv dezvoltarea relațiilor economice, sociale și culturale dintre Turcia și România.
În acest moment, TIAD numără aproximativ 146 de membri. Membrii Asociației activeazã în domeniul aparaturii electrice și electronice, produselor chimice și maselor plastice, transportului, construcției de mașini, industriei, comerțului, financiar-bancar, alimentației, confecțiilor, turismului, construcțiilor.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302