Turismul: unul din sectoarele cu cea mai rapidă creştere din lume

Turismul: unul din sectoarele cu cea mai rapidă creştere din lume
person Horeca
access_time_filled

Turismul: unul dintre sectoarele cu cea mai rapidă creștere din lume

În ciuda unei perioade dificile pentru industria turismului la nivel mondial în ultimii ani, Turismul va crește cu o rată de 3% pe an în anii următori, potrivit „World Travel and Tourism Council” și se va distanța de alte sectoare ale economiei, devenind unul din cele mai performante sectoare, oferind tot mai multe locuri de muncă și o contribuție sporită la PIB.

turist in lume

Desigur această creștere, spun reprezentanții World Travel and Tourism Council este condiționată de interesul guvernelor din țările emergente pentru acest sector.

O mare parte a acestei creșteri a industriei turismului la nivel mondial se datorează unor țări precum China și India, unde libertatea de a călători a cetățenilor recent dobândită își aduce în sfârșit roadele. India și China trebuie să se asigure că politicile lor privind turismul intern și extern vor rămâne indulgente.

zidul chinezesc

De asemenea, și alte țări precum Rusia, ar trebui să faciliteze accesul turiștilor și să elimine vizele pentru turiști. Guvernul din Rusia „ar trebui să acționeze pentru a reduce povara vizelor pentru turiști precum și alte obstacole birocratice enervante, dacă  vor să încurajeze turiștii să le viziteze țara”, potrivit WTTC. Aceasta nu e singura instituție care susține faptul că mult mai mulți turiști ar vizita Rusia dacă nu ar trebui să treacă printr-un proces cronofag și, de se să nu spunem, scump de obținere a vizei.

Rusia viza

World Travel and Tourism Council este optimist în ceea ce privește creșterea industriei turismului mondial. În timp ce multe țări se luptă încă să depășească criza economică și multe domenii ale economiei se află în competiție cu celelalte pentru finanțare, turismul face progrese semnificative. Faptul că industria turismului oferă atât de multe locuri de muncă și  că turismul contribuie la un PIB mai mare în majoritatea țărilor, ar trebui să mobilizeze guvernele să sprijine creșterea industriei.

În cazul în care creșterea industriei turismului continuă la ritmul actual, atunci unul din 10 oameni vor fi angajați în această industrie până în 2021. World Travel and Tourism Council admite însă că pentru a fi posibilă o evoluție pozitivă a acestei industriei trebuie, în primul rând, ca evenimentele precum erupția vulcanului din Islanda sau tsunamurile să fie la fel de rare cum erau înainte de 2011.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302