Versatilitate, siguranţă şi eficienţă cu vehiculele comerciale din generatia a doua

Versatilitate, siguranţă şi eficienţă cu vehiculele comerciale din generatia a doua
person Horeca
access_time_filled

A doua generație Opel Movano crește în dimensiuni și extinde gama acoperită, ridicând astfel ștacheta pe segmentul european al vehiculelor comerciale ușoare cu o nouă platformă de van. Cu acestă autoutilitară Opel introduce tehnologii inovatoare, un interior extrem de confortabil și de practic, consum de carburant redus și cele mai bune costuri de exploatare din clasa sa.
opel-movanointNoua gamă Opel Movano este compusă din versiuni panel van, șasiu și platformă disponibile cu trei lungimi și două înălțimi, 3 motorizări Diesel Euro 5 și cu dimensiuni extinse până la aproape 4,4 metri lungime. O generație complet nouă de motoare diesel cu patru cilindri common-rail (2.3 l CDTI) asigură performanțe ridicate și costuri de funcționare reduse. Gama de motoare dezvoltă o putere de 74 kW (100 CP), 92 kW (125 CP) respectiv 110kW (147 CP). Toate cele trei motoare sunt prevăzute standard cu o transmisie cu 6 trepte de viteză, iar cele două unități mai puternice pot fi combinate cu o transmisie manuală automatizată Easytronic.
Noul Opel Movano este disponibil cu 2 platforme: tracțiune pe puntea față și tracțiune pe puntea spate. Tracțiunea pe puntea spate este disponibilă cu roți simple sau roți duble. Cu un volum de încărcare total de până la 15 m3, sarcină utilă de până la 2,2 tone și o lungime maximă a podelei de încărcare de peste 4,3 metri, noul Opel Movano poate transporta cu ușurință cantități mari de bunuri.

Noul Opel Movano stabilește noi standarde în materie de economie de carburant. Are cel mai mic consum de carburant și cele mai mici emisii din segmentul său (de la 7,8 l/100 km și 203 g CO2/km) și devine astfel alegerea ideală în țările cu taxe în funcție de emisiile CO2.
Sprinter
Una dintre cele mai importante utilitare din gama Mercedes-Benz este arhicunoscutul Sprinter, mașina care a ajuns și ea la cea de-a doua generație. Istoria Sprinter a început în urmă cu mai bine de 15 ani când producătorii VW și Mercedes au decis să construiască împreună o utilitară de 3,5 tone modernă și eficientă. Noul Sprinter aduce numeroase variante furgon pentru a face față necesităților de transport: 4 lungimi de caroserie, 3 variante de plafon, mai multe variante de mase: de la 3,0 la 5,0 t, sarcină utilă maximă de 2.710 kg, volum de încărcare de până la 17 mÅ‚ și dimensiuni ale podelei de încărcare de până la 5 metri lungime. Sprinter oferă opțional, varianta furgon parțial vitrat cu loc pentru până la 7 persoane.Sprinterint
Noile motoare diesel 316 CDI îndeplinesc cerințele normei Euro 5 privind emisiile de gaze de eșapament pentru autovehicule comerciale, cu o valoare de aproximativ 220 g/km de CO2. Se caracterizează, de asemenea, printr-un consum de carburant substanțial redus și emisii de gaze de eșapament mai scăzute decât ale motoarelor convenționale. Valorile de consum de combustibil declarate de producător sunt conforme cu realitatea, adică se situează în jurul valorii de 10 l/100 km (urban). Puteriile dezvoltate de noile motoare ale generației a doua Mercedes Sprinter CDI sunt 120kW, respectiv 140kW.
Noile motoare diesel cu certificare ecologică EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) sunt disponibile ca dotare opțională. Tehnologia common rail asigură pentru toate motoarele CDI menținerea unei presiuni de injecție constante. Noul Sprinter este dotat cu sistemul BlueEFFICIENCY care cuprinde funcție ECO start/stop, motor diesel cu 4 clindri OM 651 CDI și transmisie manuală cu 6 trepte ECO Gear.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302