Vizele pentru Europa alunga peste 450.000 de turisti straini pe an

Vizele pentru Europa alunga peste 450.000 de turisti straini pe an
person Horeca
access_time_filled

Vizele pentru Europa alunga peste 450.000 de turisti straini pe an

Procesul de aplicare pentru obtinerea unei vize, cu scopul de a vizita Europa, este atat de neplacut incat peste 450.000 de potentiali turisti sunt descurajati sa viziteze batranul continent. Constatarea apartine ultimului raport realizat de European Tour Operators Association (ETOA), privind cererile de viza. ETOA a estimat ca pierderile financiare cauzate de procesul sinous de aplicare la vize se ridica la 500 milioane de euro pe an.

Chinese Europe

Turistii din India si China care aplica pentru o viza intampina cel mai adesea probleme de comunicare si de birocratie. „Cererile in mod clar trebuie sa fie disponibile in limba materna a aplicantilor”, a declarat Tom Jenkins, director executiv ETOA. A face in alt fel incalca o regula cunoscuta in vanzari si, in mod cert, actioneaza ca un factor descurajator pentru calatori. Este de neconceput ca o tara precum China sa oblige europenii sa completeze cererile de viza in chineza”.

in ciuda faptului ca o tara precum China a fost nominalizata ca fiind una dintre cele mai importante piete in dezvoltare din lume, 26% din totalul chinezi care aplica la o viza de acces in Europa si-au anulat calatoriile datorita procesului lent de aplicare pentru vizele Schengen. inainte sa li se acorde o viza pentru a putea vizita Marea Britanie de exemplu, cetatenii chinezi trebuie sa completeze formulare in limba engleza si sa se prezinte la consulat, unde le sunt imprimate degetele si unde sunt interogati despre viata lor, sanatate si perspective. Ca urmare a acestui proces, unor aplicanti le sunt refuzate vizele, dar cei mai multi dintre acestia renunta, considerand procesul prea complicat sau prea lung.

London

Procesul de aplicare la vize pentru a putea vizita Marea Britanie este cel mai probabil a determina potentialii turisti sa renunte la planurile lor de calatorie, urmat indeaproape de cel din Franta, spun cei de la ETOA. Aproximativ 58.000 de turisti si-au anulat calatoriile catre Marea Britanie datorita procesului extrem de lent de aplicare pentru o viza si in jur de 314.000 de persoane au decis sa renunte  la a mai aplica.

Pe de alta parte, Germania a fost clasata ca avand cea mai buna autoritate consulara de acordare a vizelor, puncutalitatea, rapiditatea in procesari, flexibilitatea si amabilitatea fiind cei mai importanti factori luati in calcul.

Studiul ETOA dedicat tour operatorilor si agentilor, a fost realizat in vara 2010 si s-a focusat pe pietele ale caror cetateni de origine trebuie sa obtina o viza pentru a putea vizita Europa. Aceste piete reprezinta oportunitati de crestere economica pentru turismul european. Tom Jenkins, directorul executiv ETOA a mai declarat ca ,,Anularile acestor potentiali turisti, cauzate de procesul sinous de aplicare la o viza, are multe repercursiuni asupra turismului si implicit a economiei din Europa”.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302