Hotelul Cismigiu, de la ruine la hotel de lux

Hotelul Cismigiu, de la ruine la hotel de lux
person Horeca
access_time_filled

Hotelul Cismigiu, de la ruine la hotel de lux

hotel-cismigiu

Fostul hotel Cismigiu din centrul Capitalei, despre a carui refacere si redeschidere s-a vorbit de nenumarate ori in ultimii ani, este transformat de catre compania spaniola Hercesa intr-un apart-hotel de lux ce va cuprinde 65 de apartamente destinate inchirierii. Hotelul a fost achizitionat de compania spaniola in anul 2004, insa lucrarile au inceput abia in 2009. „Daca luam in calcul procesul de obtinere a autorizatiilor de constructie, dar si a finantarii, este o perioada normala. Este un proiect complicat”, afirma directorul general al Hercesa in Romania, Alejandro Solano, perioada de inactivitate legata de proiectul hotelului Cismigiu.

hotel cismigiu intrare

in total, proiectul necesita investitii de zece milioane de euro, din arhitectura vechii cladiri urmand a fi pastrata doar fatada. Proiectul urmareste amenajarea unei suprafete de 9.000 de mp, impartita pe nivele: subsol, parter, cinci etaje si pod, iar lucrarile sunt programate a se finaliza in septembrie 2011. Hotel Cismigiu a fost prima cladire construita pe Bulevardul Regina Elisabeta. A fost ridicat in 1912 de arhitectul Nicolas Pisiota, renumit in acele vremuri. Hotelul a apartinut familiei Pisiota pana in 1948. Atunci a fost nationalizat de comunisti. Se spune ca in anii ’50-’60 a fost camin studentesc, dar ca, din 1970, a redevenit hotel, pentru cativa ani, iar apoi a fost inchis.

hotel Cismigiu old Dupa revolutia din 1989, Hotel Cismigiu a functionat ca si camin al Facultatii de Teatru. E probabil singurul lucru pe care il stie toata lumea despre Hotel Cismigiu. in 1995, cladirea care a fost mandria Bucurestiului de odinioara a fost scoasa din circuit, iar in 2001, a reintrat in posesia urmasilor vechilor proprietari. in 2005, compania imobiliara spaniola Hercesa a cumparat Hotel Cismigiu cu intentia declarata de a-l restaura si de a-l transforma intr-un apart-hotel de lux.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302