CrameRomania și ReVino lansează un film documentar care sprijină turismul viticol

CrameRomania și ReVino lansează un film documentar care sprijină turismul viticol
person Horeca
access_time_filled

Platformele CrameRomania si ReVino pariază pe potențialul turismului viticol la noi în țară și au investit în primul film documentar care sprijină turismul viticol, intitulat “Wines of Romania – Pure Experiences”. Filmul dezvăluie câteva dintre secretele turismului viticol și soiurile locale și va contribui la consolidarea brandului de țară de care România are nevoie, spun inițiatorii.

Episodul pilot a fost filmat în vara acestui an și este o inițiativă personală a Alinei Iancu, fondator CrameRomania.ro si ReVino.ro impreuna cu Catalin Cazacu, regizor la BlackHat Production si a fost realizat din resurse proprii.

“Ideea unui film de tip documentar care în care să surprindem conexiunea dintre cramele din România, soiurile autohtone de struguri, locurile din proximitate și activitătile reacreative cu care ne întâmpină localnicii a venit din dorința de a le arăta turiștilor detalii despre experiențele pe care le pot trăi la noi în tară“, spune Alina Iancu, fondator CrameRomania.ro și ReVino.ro și inițiator al filmului documentar Wines of Romania – Pure Experiences.

filmturismviticol

Sectorul viticol al României poate deveni un motor de creștere pentru turism

România a devenit în ultimii ani o destinație turistică tot mai vizibilă, numărul străinilor dar și al localnicilor care aleg să exploreze țara este în creștere. Totuși, în continuare, potențialul este încă unul foarte mare și neexploatat în totalitate. Un motor de creștere pentru turism îl pot reprezenta chiar zonele viticole răspândite în toată țara. Deschiderea de care dau dovadă proprietarii de crame, dar și de pensiuni, vinurile din soiuri autohtone, reinterpretarea rețetelor și activitătilor tradiționale, toate ajutate de peisajele autentice atrag turiștii români și străini. Dar nu toți vizitatorii știu ce lucruri pot descoperi într-o vizită în România și cum câteva zile petrecute în natură, cu oameni interesanți pot să îți schimbe starea de spirit pentru o perioadă lungă de timp.

Wines of Romania-Pure Experiences este un film documentar de genul Travelogue care prezintă experiența unui englez naturalizat în România, Robert Marshall, aflat în vizită într-un weekend la o cramă din România și în împrejurimile acelor locuri. în primul episod se duce în locurile unde a luat viată Feteasca Regală.

turismviticolinromania

Filmul pe care l-am făcut pleacă de la ideea că turismul viticol înseamnă mai mult decât o simplă vizită la o cramă, unde degustam un vin și apoi plecăm. înseamnă, de fapt, suma experiențelor pe care le poate avea cineva atunci când ajunge într-o anumită zonă: oameni, locuri, mâncăruri, tradiții, sau chiar noi prieteni. 

Cred că este foarte important să înțelegem și cum ne pot percepe alții, atunci când vrem să încurajăm turismul viticol. De aceea, am ales să spunem povestea locurilor cu ajutorul lui Robert Marshall, un englez pasionat de vinuri care și-a propus să înțeleagă mai bine esența culturii locale. Ca să aveți o idee despre cum s-au întâmplat lucrurile, imaginați-vă cum arată un englez spilcuit, cu batistă mereu la buzunarul de la piept, cosind iarba sau “ciorchind” paharele într-o șură veche”, spune Cătălin Cazacu, regizor BlackHat Production și inițiator al filmului documentar Wines of Romania – Pure Experiences.

Trailer-ul poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=CXLnayExjMI&t=17s

Filmul integral poate fi urmărit aici: https://www.youtube.com/watch?v=VxRcaIc-rUM

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302