Sondaj: Criteriile romanilor in alegerea unei oferte turistice

Sondaj: Criteriile romanilor in alegerea unei oferte turistice
person Horeca
access_time_filled

Sondaj: Criteriile romanilor in alegerea unei oferte turistice

Recent a fost dat publicitatii sondajul „Alegerea destinatiilor de vacanta”, realizat de iVox.ro, care ofera date semnificative atat despre criterile romanilor in alegerea unei oferte turistice dar si despre bugetul pe care acestia sunt dispusi sa-l aloce pentru vacantele proprii. La sondaj au participat 4120 de persoane care si-au exprimat asteptarile pe care le au de la vacanta lor si caracteristicile pe care le considera importante in alegerea unei anumite destinatii de vacanta.

grafic1a

Astfel, cele mai importante criterii in alegerea unei oferte turistice sunt, conform datelor obtinute in urma sondajului, serviciile incluse (pentru 42.94% dintre respondenti) si pretul (42.40%). « Este important pentru companiile care ofera servicii turistice sa se adapteze la cerintele economico-sociale in care isi desfasoara activitatea, oferind solutiile potrivite pentru clientii lor Ãƒâ€šÃ‚», se arata in sondaj.

De asemenea, pozitionarea companiilor si ofertele lor – se mai arata in sondaj -, trebuie sa aiba in vedere si faptul ca majoritatea romanilor sunt dispusi sa cheltuiasca intre 200 si 500 de euro pentru o vacanta sau concediu – 44% dintre respondentii iVox declarand ca acesta este bugetul individual pe care il aloca de obicei pentru o vacanta.

Bani-lei-romanesti7

Din totalul respondentilor, 47.04% au declarat ca in 2010 au petrecut vacanta in tara, 17.09% in strainatate, in timp ce 12.72% atat in tara cat si in strainatate. Un procent destul de ridicat – 23.16% au declarat ca nu au avut vacanta.

Dintre cei care au avut vacanta atat in tara cat si in strainatate, 19% nu au un venit propriu, 33% au un venit sub 1500 de lei si 48% un venit de peste 1500 de lei.

Pentru cea mai mare parte a respondentilor bugetul vacantei din 2010 a reprezentat o suma mai mica decat cea alocata in anii precedenti – 34.61%. Totusi, un procent apropiat de respondenti au declarat ca suma a fost aproximativ aceeasi – 30.34%.

Sondajul „Alegerea destinatiilor de vacanta” a fost realizat la cererea portalului de turism Infoturism.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302