Nikon initiaza in Romania proiectul turistic “SUNT ghid de calatorie”

Nikon initiaza in Romania proiectul turistic “SUNT ghid de calatorie”
person Horeca
access_time_filled

Nikon initiaza in Romania proiectul turistic „SUNT ghid de calatorie”

Nikon, unul dintre cei mai importanti producatori de echipament foto din lume, a initiat recent un proiect turistic in Romania, intitulat sugestiv „SUNT ghid de calatorie”. Proiectul s-a nascut „din dorinta Nikon de a oferi iubitorilor de calatorie din Romania, pe langa aparatul foto, si un partener de nadejde in vacante: un ghid turistic si fotografic”, se arata in comunicatul de presa al companiei.

Ghid-Nikon

Astfel, 12 fotografi profesionisti din Romania vor calatori in fiecare luna din anul 2011, cu un alt aparat Nikon, in diferite orase turistice din lume si vor oferi indicatii pretioase atat despre obiectivele interesante ce pot fi vizitate, cat mai ales despre modul in care trebuie fotografiate. Astfel, cititorii vor avea in premiera acces la informatii turistice, completate cu referinte esentiale despre felul in care trebuie surprinse amintirile din vacanta.

in fiecare luna va fi publicat prin intermediul site-ului comunitatii Nikon, http://www.nikonisti.ro/sunt-ghid-de-calatorie, un nou episod  al acestui ghid. Cele mai interesante destinatii se vor regasi si in paginile revistei National Geographic Traveller.

Nikon photo

Fiecare episod, scris de un alt fotograf, va cuprinde si o galerie de imagini care va ilustra explicatiile despre obiectivele turistice vizitate. Fiecare fotograf va utiliza un alt aparat foto Nikon, fiind incluse atat aparate foto compacte, cat si aparate cu obiective interschimbabile. in acest fel, cititorii vor putea invata trucuri folosite de profesionisti pentru a surprinde imagini uluitoare cu orice tip de aparat foto.

Pe data de 1 februarie a fost publicat primul capitol al acestui ghid, realizat de fotograful Dan Dinu in Zurich, Elvetia. Fotograful poarta cititorii, alaturi de aparatul foto Nikon COOLPIX P7000, printr-un oras unic, aflat in eterna miscare, in ritmul unui ceas elvetian, in care muntii, apa si arhitectura se intalnesc pentru a crea un spectacol unic. „Zurich cel mai important oras al Elvetiei si centrul financiar al È›arii”, afirma Dan Dinu. „Pana acum doi ani era considerat orasul cu cea mai buna calitate a vietii, acum fiind pe locul doi. Desi acest lucru suna interesant, nici pe departe nu este motivul pentru care Zurich este un oras turistic de exceptie. Lucrurile frumoase si inedite oferite de oras sunt regasite doar de cei care le cauta, iar pentru un fotograf acesta este mereu scopul unei calatorii”, mai spune acesta in ghid.

zurich-7

intre fotografii profesionisti care participa la acest ghid se vor afla, printre altii, Mihai Moiceanu, Dinu Lazar, Cristian Lascu, Vlad Eftenie si Mircea Bezergheanu. Partenerul media al proiectului este revista National Geographic Romania.

Proiectul a fost lansat prin intermediul companiei SKIN, unic importator Nikon in Romania si distribuitor al unora dintre cele mai importante branduri internationale din domeniul tehnologiei informatiei.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302