18 branduri din industria Food&Beverage în topul celor mai valoroase branduri din lume

18 branduri din industria Food&Beverage în topul celor mai valoroase branduri din lume
person Horeca
access_time_filled

top100branduriInterbrand a publicat raportul anual Best Global Brands 2013. Pentru prima dată în ultimii 13 ani, Coca-Cola a pierdut locul 1 în topul celor mai valoroase branduri din lume realizat de Interbrand, acesta fiind detronat de Apple. Clasamentul celor mai valoroase branduri din lume în 2013 cuprinde multe branduri din industria food&beverage, printre care Jack Daniel’s, Heineken, Johnnie Walker, Smirnoff, Coca-Cola, Pepsi, Nescafe, KFC, McDonald’s, Pizza Hut sau Starbucks.

Din clasamentul celor mai valoroase branduri din lume în 2013, cele mai multe sunt din industria automotive (14 branduri), din industria tehnologică (12 branduri) și din industria FMCG (12 branduri.

Cele mai multe branduri din clasamentul din acest an sunt din America (57 branduri din 100).

Topul „Best Global Brands” realizat de Interbrand apare anual începând din 2000 și este unul dintre cele mai urmărite astfel de rapoarte. Brandurile trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a putea fi incluse în acest raport. Brandul trebuie să fie cu adevărat global și să fi depășit cu succes granițele geografice și culturale.

De exemplu, cel puțin 30% din veniturile companiei trebuie să provină din afara regiunii de origine a brandului. Brandul trebuie să aibă o prezență pe cel puțin 3 continente, precum și o acoperire geografică largă în piețele emergente și trebuie să existe date publice suficiente referitoare la performanța financiară, iar profitul estimat pe termen lung să fie unul pozitiv.

7 branduri din top 100 cele mai valoroase branduri sunt din sectorul băuturilor alcoolice, și anume: Budweiser, Corona, Heineken, Jack Daniel’s, Johnnie Walker, Moet&Chandon, Smirnoff.

În ceea ce privește băuturile non-alcoolice, 4 branduri se regăsesc în topul din acest an: Coca-Cola, Nescafe, Pepsi și Sprite.

La capitolul restaurante, 4 branduri s-au impus în clasamentul din acest an: KFC, McDonald’s, Pizza Hut și Starbucks.

Încă 2 branduri din industria alimentară se regăsesc în clasament: Heinz și Danone.

Pentru a vedea clasamentul complet „Best Global Brands” 2013 realizat de Interbrand intrați AICI.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302