58 de companii din industria agro-alimentară participă la ANUGA 2013

58 de companii din industria agro-alimentară participă la ANUGA 2013
person Horeca
access_time_filled

Cincizeci și opt de companii reprezentative ale industriei agro-alimentare românești au participat în perioada 5-9 octombrie a.c., la târgul internațional ANUGA 2013, aceasta fiind cea mai semnificativă prezență a țării noastre de până acum la cea mai mare manifestare de profil din lume, desfășurată o dată la doi ani ani, la Köln, informează Ministerul Economiei.

anuga

Producătorii români au fost prezenți la acest eveniment în zonele specializate de expunere – Meat, Fine Food și Bread and Bakery cu produse din sectorul de carne, panificație, patiserie și dulciuri, apa minerală și plată, ceaiuri, condimente, vinuri, produse lactate și uleiuri vegetale. Dintre participanți, fac parte companii de renume precum Caroli, Galli Gallo (Penes Curcanul), Aaylex (Coco Rico), Sonimpex (Magiunul de Topoloveni), Boromir, Scandia,Vascar, Kosarom, Angst, Agricola Bacău, Kalpo, Inorogul, Sam Mils, Pambac, Derpan, Natural, Romaqua, Carmistin, Kandia, Ecofruct, Apiprodex etc.

Participarea României la evenimentul de la Köln reprezintă un prilej de consolidare a imaginii de producător si exportator de produse atât pe piața germană, una dintre cele mai mari din lume în domeniu, cât si pe piețele internaționale. Pentru aceasta, firmele românești prezente au un program dens de întâlniri, în vederea identificării de oportunități de export pentru piețele externe, estimându-se un record în ceea ce privește numărul și valoarea contractelor ce vor fi încheiate.

În data de 6 octombrie, oficialitățile române prezente la manifestarea expozițională de la Köln s-au întâlnit cu Președintele Asociației federale expozantianuga2013germane a comerțului cu produse alimentare, Friedhelm Dornseifer, urmând a se stabili o serie de contacte pentru firmele românești cu distribuitorii germani pe perioada desfășurării târgului.

La deschiderea oficială a târgului, au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Economiei Manuel Donescu și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Valentin Soneriu, alături de reprezentanți ai ANSVSA și DCERI. Standul României a fost vizitat de secretarul de stat la Ministerul pentru Economie, Energie, Industrie, Intreprinderi Mijlocii si Meserii din landul Renania de Nord ” Westfalia, Dr. Guenther Horzetzky.

Pavilionul național românesc de la ANUGA este organizat de Ministerul Economiei ” Departamentul de Comerț Exterior și Relații Internaționale prin Programului de promovare a exportului.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302