Alexandrion Group susține educația profesională duală în industria alimentară și a băuturilor

Alexandrion Group susține educația profesională duală în industria alimentară și a băuturilor
person Horeca
access_time_filled

salamehAlexandrion Group susține educația duală profesională prin sponsorizarea a 28 de elevi ai Colegiului Agricol “Gheorghe Ionescu-Sisești” din Valea Călugărească, județul Prahova. într-o industrie de nișă, unde se observă un deficit din ce în ce mai ridicat de personal calificat, Alexandrion și-a propus să susțină formarea a 2 grupe, fiecare de 14 elevi, pentru calificările de Operator în industria băuturilor și Operator în industria alimentară.

Astfel, timp de trei ani, compania va fi un partener strategic educațional, participând activ în rezolvarea acestei probleme strigente a pieței muncii.

Educația duală profesională presupune crearea unor clase speciale pentru care pot opta elevii înscriși în clasa a VIII-a și absolvenții clasei a VIII-a din seriile anterioare. în plus, condiția esențială a acestui tip de învățământ profesional este aceea că se organizează numai la cererea agenților economici.

Curicula implementată este recunoscută la nivel național, iar stagiile de pregătire sunt dezvoltate împreună cu Alexandrion Group după cum urmează: anul I – 5 săptămâni, anul al II-lea – 9 săptămâni, anul III – 10 săptămâni.

Astfel, compania va oferi resursele umane și financiare pentru a organiza formarea practică a celor 28 de elevi, în timp ce autoritățile educaționale partenere vor fi răspunzătoare pentru formarea teoretică a acestora.

Credem că o carieră de succes pornește de pe băncile școlii, atunci când teoria aprofundată se împletește cu practica. Deoarece resimțim lipsa profesioniștilor în industria în care activăm, Alexandrion Group se implică activ în susținerea învățământului dual începând cu anul acesta. Astfel, compania a decis să sponsorizeze o clasă specială, să încheie contracte de muncă cu cei mai merituoși dintre cei 28 de elevi și să le ofere astfel posibilitatea de a pătrunde cu succes pe piața muncii dar și de a-și continua pregătirea profesională“, declară Nawaf Salameh, CEO Alexandrion Group.

Deficitul de personal calificat este una dintre cele mai mari provocări cu care ne confruntăm în cazul industriei în care compania activează. Datorită extinderii și dezvoltării business-ului de pe piața locală și internațională, ne dorim angajați bine pregătiți, care să se alinieze obiectivelor, valorilor și misiunii companiei și să aducă plus valoare prin expertiza lor. Din păcate, alegerea liceelor teoretice în defavoarea școlilor profesionale a condus la dispariția de pe piața muncii a profesioniștilor în acest domeniu. Implicarea Alexandrion Group în educația profesională duală vine ca un răspuns relevant la această problemă, asigurând nașterea unor noi generații de specialiști“, susține Ana- Maria Ilie, HR Manager Alexandrion Group.

Prin implicarea în educația profesională duală, compania are drept obiectiv susținerea apariției unei noi generații de profesioniști, care să vină în întâmpinarea tuturor provocărilor și sarcinilor acestui domeniu.

90 de elevi interesați, precum și părinții acestora au putut afla toate detaliile legate de clasa specială sponsorizată de Alexandrion pe 19 aprilie, în cadrul Zilei Porților Deschise, susținute de Colegiul Agricol “Gheorghe Ionescu-Sisești” din Valea Călugărească, în prezența prof. Mihaela Barbu, directorul general al colegiului și a prof. ing. Vasilica Necula, director adjunct al instituției.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302