Apariție editorială de specialitate: “Cartea cofetarului patiser”

Apariție editorială de specialitate: “Cartea cofetarului patiser”
person Horeca
access_time_filled

Cofetarii aflați la început de drum, dar și cei experimentați, au acum la îndemână o nouă sursă de informare avizată: “Cartea cofetarului patiser”, semnată de doamna Gabriela Berechet. Lansarea cărții va avea loc pe 22 februarie 2018, la Grand Hotel Continental.

Cartea cofetarului patiser a fost scrisă pentru a fi un “companion” de drum, atât al cofetarilor aflați la debutul carierei, cât și al celor experimentați, fiind vorba despre o profesie în care noutatea și inovația apar într-un ritm mai alert decât în bucătărie. De asemenea, această carte le va aduce bucătarilor informații utile, pentru a-și putea configura singuri desertul din meniu sau pentru a putea solicita cofetarilor produsele dorite”, se arată într-un comunicat.

carteacofetaruluipatiserlansare

Concepută pe baza competențelor pe care cofetarul-patiser trebuie să le dețină, cartea va oferi informații la fel de utile și pentru cei care vor dori să deschidă asemenea afaceri.

Structurată pe 10 capitole și 5 anexe, ultima dintre acestea incluzând și imaginile color ale produselor realizate cu ingrediente convenience, “Cartea cofetarului patiser” este concepută plecând de la unitățile de competență ale standardului ocupațional, insistând asupra tehnologiilor clasice de preparare, nu atât pentru a le pune în antiteză cu tehnologiile convenience, cât pentru a valoriza și mai mult complexitatea cunoștințelor și a deprinderilor cofetarului.

Elementele de nutriție, știința alimentului și de tehnologie au fost completate cu cele legate de cultura organizației, de estetică și merceologie.

Alături de autoarea Gabriela Berechet, la realizarea produselor propuse în carte s-a aflat fosta sa colaboratoare, Gabriela Pascaru. Contribuția Gabrielei Pascaru la Cartea cofetarului patiser a adus, fără îndoială, plusul de credibilitate profesională pe care orice autor de cărți de specialitate, manuale sau doar îndrumare și-l dorește.

Capitolul Convenience sau ”gata de folosit” versus ”tehnologie clasică” a fost realizat în colaborare cu compania Dr. Oetker Romania, în cadrul căreia doamna Gabriela Pascaru este Inginer Tehnolog, din anul 2014, și se ocupă de dezvoltarea de produse și soluții pentru industria ospitalității.

Beneficiind de testimoniale valoroase de la actori importanți ai artei culinare (Maestru în artă culinară Carmela Dragomir și Maestru în arta culinară Ioan Florescu), cartea este un îndemn la formare continuă, la performanță.

Cartea cofetarului patiser va fi prezentată la lansare de doamna Carmela Dragomir, Maestru în Artă Culinară Cofetar, deschizătoare de drum în cofetăria modernă românească și inspirație pentru generațiile tinere de cofetari.

Cartea a apărut la editura Imprima, sub coordonarea editorială a lui Narcis Vlad Barbu.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302