Barmaniada 2012 continuă cu etapele de Barista şi Mixologie

Barmaniada 2012 continuă cu etapele de Barista şi Mixologie
person Horeca
access_time_filled

concursbarmaniadaCea mai complexă competiție de bartending organizată în România, Barmaniada continuă marți, 20 noiembrie, cu Etapa de Barista și miercuri, 21 noiembrie, cu etapa de Mixologie, unde cei mai talentați barista se vor întrece în arta cafelei, iar barmanii își vor demonstra talentul prin crearea și prepararea de cocktailuri inedite.

Ambele etape se vor bucura de prezența a doi invitați speciali, personalități recunoscute în industria bartending-ului european: Nora Smahelova, membru certificat al juriului World Barista Championship, și Marian Beke, barman și trainer internațional de renume. Cei doi invitați vor juriza competiția la nivel înalt, în calitate de membri oficiali ai juriului Barmaniada.

Etapa de Barista îi va reuni pe podium pe concurenții care vor demonstra atât măiestrie în prepararea și servirea cafelei, cât și o cunoaștere avansată a culturii acesteia. Aceștia își vor expune îndemânarea și cunoștințele în fața juriului, prin prepararea și servirea corectă a 4 espresso, 4 cappuccino și 4 băuturi pe bază de cafea, într-un interval de 15 minute, și prepararea a două Irish coffee în 5 minute.

Emoțiile și adrenalina vor lua o nouă formă miercuri, 21 noiembrie, în cadrul penultimei etape a competiției: Etapa de Mixologie.

În finala acestei etape, concurenții vor parcurge 3 probe: Shot -Tails, Cocktail Concept și Jameson Perfect Serve. Creativitatea în folosirea aromelor, metoda de preparare a cocktailurilor și modul în care barmanii vor reuși să interacționeze cu juriul în timpul probelor, prin prezentarea și servirea rețetelor proprii, va desemna cei mai buni mixologi.

barman

Pe parcursul celor două zile consecutive ale competiției, Palatul Ghika va fi totodată și gazda unui târg de specialitate dedicat pasionaților din domeniul bartending-ului. În cadrul târgului, expozanții vor cuceri audiența cu produse, prezentări și degustări inedite. Alături de expunerile detaliate ale ofertelor de spirtoase, vizitatorii interesați de serviciile disponibile în industria HoReCa vor beneficia și de o prezentare de soluții logistice complete. Spre încântarea publicului, expozanții vor susține sesiuni speciale de cupping, degustări de cafea de origini, prezentări și recomandări de metode de preparare a cafelei pentru acasă.

În cadrul fiecărei etape, publicul va avea ocazia să experimenteze gusturi și arome unice, participând la demonstrații cu băuturi neconvenționale create la barurile special amenajate. Pasionații de cultura cafelei pot urmări live cum prepararea acesteia se transformă în artă și cele mai creative desene dau personalitate fiecărui cappuccino pregătit la barul special DonCafe. Iar cel mai nou trend în bartending, conceptul de shot tails, inventat de Jameson, va fi prezent și cu această ocazie, pentru a evidenția particularitățile mixologiei „separate”, prin savurarea succesivă a ingredientelor unui cocktail cu whisky

La finalul fiecărei etape, profesionalismul și talentul le vor aduce concurenților care vor ocupa podiumul următoarele premii:  400 € – locul I, 250 € – locul al II-lea, 150 € – locul al III-lea.

barista2

Barmanul care acumulează cele mai multe puncte pe parcursul tuturor probelor de concurs va fi desemnat, la finalul competiției, „Barmanul Anului 2012 în România”. Barmanul Anului 2012 se va bucura de premiul cel mare, în valoare de 1000 € și, mai ales, de șansa de a reprezenta România la Jameson Bartenders Ball 2013, în Irlanda.

Deoarece la Barmaniada vor participa concurenți din toată țara, organizatorii își doresc acoperire la nivel național, iar competiția va beneficia de transmisie live pe site-ul www.barmaniada.ro.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302