Cei mai buni barmani de flair din lume se întrec la Champions Flair Crash

Cei mai buni barmani de flair din lume se întrec la Champions Flair Crash
person Horeca
access_time_filled

championsflaircrashCei mai buni 35 de barmani de flair din toată lumea se vor întrece joi, 3 decembrie, pentru titlul de campion mondial, la ediția a 14-a a CHAMPIONS FLAIR CRASH. Calificările și finala vor avea loc în aceeași zi, la restaurantul Champions Sports Bar, la etajul 1 al hotelului JW Marriott din capitală.

Pentru sesiunea de calificări au fost selectați 35 dintre cei mai buni barmani din lume, în line-up regăsindu-se concurenți din Japonia, SUA, UK, Ungaria, Rusia, Buglaria, România.

Cei mai buni 10 dintre aceștia se vor califica în finală când își vor pune la încercare talentul și abilitățile la proba de speed opening, urmată de working flair și exibition flair. Fiecare dintre cei 10 va avea ocazia să impresioneze juriul și publicul cu o demonstrație proprie, de numai 7 minute, rezultat al sutelor și miilor de ore de antrenament asiduu.

Demonstrațiile barmanilor vor fi punctate urmărind criterii precum spectaculozitatea, tehnicitatea, creativitatea și fluența mișcărilor. Greșelile vor fi atent depunctate, de către un membru desemnat al juriului.

Valoarea totală a premiilor din acest an este de 5.800 euro.

Dintre favoriții ediției se disting: campionul mondial en titre, Alexander Shtifanov (Rusia), care a câștigat duminica trecută Campionatul Mondial din Londra, Road House, Marek Posluszny (Polonia) și el campion mondial IBA (International Bar Association) și Roman Zapata (Italia). în concurs au fost înscriși șase români, printre care și o prezență feminină: Daniela Istrate. Aceasta nu va fi singura femeie din concurs, având-o drept concurentă pe Miyako Okamura din Japonia.

O demonstrație specială, în afara concursului, vor face campionii locali de flair Valentin Luca și Ionuț Ivanov (reprezentând Exquisite Bar Solutions).

Interesant de văzut va fi de asemenea dacă se va apropia cineva de recordul absolut la speed opening, atins în 2010 de regretatul Bogdan Costiniu. Performanța sa de la a 9-a ediție a Champions Flair Crash a ramas neegalată oriunde în lume: 5 sticle deschise în 1,88 secunde.

CHAMPIONS FLAIR CRASH este una dintre primele și cele mai importante la nivel mondial (prima ediție în 2001), alături de Road House (Londra UK, prima ediție în 1999) și Legendes of Bartending (Las Vegas, USA). Este organizată în fiecare an la Champions Sports Bar (JW Marriott Bucharest Grand Hotel) în asociere cu Exquisite Bar Solutions.

Sursă foto: www.bewhere.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302