Concurs de artă culinară cu specific pescăresc și fructe de mare, la Mamaia

Concurs de artă culinară cu specific pescăresc și fructe de mare, la Mamaia
person Horeca
access_time_filled

fructemare2Asociația Litoral – Delta Dunării împreună cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism și Restaurant Dorna Mamaia, organizează “Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare”, o competiție culinară profesională cu preparate din pește și fructe de mare, marți, 17 mai, începând cu ora 12:00, în cadrul Restaurantului Dorna Mamaia.

Festivalul se adresează bucătarilor și se va desfăsura sub forma unui concurs de artă culinară cu specific pescăresc și fructe de mare, preparatele participanților urmând a fi evaluate de către o comisie de jurați, pentru a intra în competiția premiilor care constau în Marele Trofeu, medalii (aur, argint, bronz) și diplome de participare. în comisia de jurizare își vor spune cuvantul și vor decide asupra preparatelor Petrișor Tănase, Robert Voicu, Gheorghe Haneș.

Competiția este deschisă presei și publicului, care vor avea posibilitatea să deguste rețete tradiționale pescărești, specialități cu fructe de mare, dar și vinuri potrivite pentru preparatele din pește și fructe de mare.

Participanții înscriși, atât din Constanța cât și de pe litoralul românesc, vor avea gata pregătite preparatele pentru comisia de jurizare, ceaune cu borș de pește autentic românesc, pești la grătar de nenumărate soiuri, creveți, calamari, caracatiță și multe alte arome marine care vor cuceri și vor lupta “la cutițe” pentru Marele Trofeu.

Festivalul Peștelui și al Fructelor de Mare face parte din calendarul de evenimente al stațiunii Mamaia, pe care Asociația Litoral – Delta Dunării l-a pregătit pentru sezonul estival 2016.

Ne propunem ca festivalul să devină o tradiție pentru Mamaia, în care încurajăm și invităm toți agentii economici atât din Constanța cât și din stațiunile de pe litoralul românesc și Delta Dunării. Astfel, reușim să evidențiem și să promovăm gastronomia locală de pește și fructe de mare, să ne mândrim cu preparate și rețete fără concurență și să oferim Marele Trofeu. Sunt sigură că va fi o jurizare dificilă, având în vedere că toți ne vor surprinde plăcut și nu vor dezamăgi la capitolul degustare.

Evenimentul se adresează presei, turiștilor, dar și persoanelor locale care sunt invitate la degustare și la a primi sfaturi culinare de la domnii maeștri bucătari”, declară Corina Martin, Președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.

festivalpestesifructemare

Această competiție este organizată pentru a promova peștele și fructele de mare ca și materie primă importantă și sănătoasă, indicate a se consuma cât mai des.

Festivalul va reuși să unească atât bucătari specializați în domeniu, cât și pe cei care vor să își dezvolte abilitățile și noțiunile în domeniu. Cadrul va fi unul ideal pentru schimbul de experiență între bucătari, de rețete noi care îi pot pregăti pentru următoarele competiții culinare, olimpiade de gastronomie.

Multumesc asociațiilor care s-au unit în vederea organizării acestui eveniment, fără sprijinul cărora nu ar fi fost posibilă această competiție și care au o dorință comună, de a promova gastronomia locală”, declară Gheorghe Haneș, Maestru Arta Culinară.

Program eveniment:

10:00 – 12:00 – Organizare și instalare participanți

12:00 – Jurizare și Desemnare Câștigători

12:00 – 18:00 – degustarea preparatelor pentru public și presă.

Partenerii Oficiali ai Evenimentului sunt: SELGROS, Cramele Cotnari, Cramele Darie, Cramele Chateau Vartely, Stalinskaya, Caviar Concept.

Sursă foto1: www.gamespot.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302