Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, la start

Concursul Internaţional de Vinuri de la Bucureşti, la start
person Horeca
access_time_filled

În perioada 26-28 mai în cadrul Aroma – Centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologie Alimentară se desfășoara  a opta ediție a Concursului Internațional de Vinuri de la București, „INTERNATIONAL  WINE CONTEST BUCHAREST 2011”.

Vinuri4

Vinuri1Evenimentul este organizat de Asociația Degustătorilor Autorizați din România (ADAR) și Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole (ONPV), în colaborare cu Federația Somelierilor din România, și se desfășoară sub egida forului mondial suprem, OIV (Organizația Internațională a Viei și Vinului). Evenimentul reprezintă unul dintre cele 20 de concursuri de pe întreg mapamondul susținute de OIV.
Peste 300 de probe de vin au fost livrate la sediul centrului AROMA pentru a fi secretizate, furnizate de 51 de producători și importatori, care s-au înscris în competiție. În acest concurs sunt analizate atât vinurile liniștite albe, roși și roze, cât și spumante și distilate. Vinurile vor fi împărțite pe categorii: seci, demiseci, dulci și demidulci.

IWCB
Juriul din acest an este compus din:
Gergely Barsi Szabó – Membru asociat al Institute of Wines & Spirits (London). A ajuns să activeze în domeniul vinului venind din lumea jurnalismului. Până de curând a lucrat ca somelier șef la Le Bouchon Breton luxury brasserie din Londra.
Lili Vodusek – Wine Manager Southern Central Europe, Pernod Ricard Slovenija d.o.o. Degustător profesionist care a jurizat competiții renumite precum Concours Mondial de Bruxelles, Sicilia și Valencia
Helmut GANGL -  Consultant pentru producătorii de vinuri din Statele Unite. A lucrat la Oficiul Federal de Viticultură din Viena, în prezent sudiază diferite boli ale strugurilor și lucrează în laborator selectând probe biologice necesare procesului de fermentare pentru soiurile nobile.Vinuri2
Vladimir Vlachkov – Domaine Boyar,  Oenolog șef. Este membru al juriului competiției Paris Les Vinalies International din 2004, a fost de asemenea membru al juriului Concours Mondial de Bruxelles în perioada 2002-2005. În prezent este consultant în diferite proiecte viniviticole.
Marcello Squarise -  Sales director, Domus Vini Srl. – Baia Ermosa Srl. A ajuns în lumea vinului în urmă cu 10 ani când a ocupat poziția de director în cadrul unei companii italiene distribuitoare de vinuri.
În urma cetralizării punctajelor vor fi desemnate cele mai bune vinuri din competiție, care vor primi medalii recunoscute internațional.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302