Concursul Naţional de Ape Minerale, ediţia a II-a

Concursul Naţional de Ape Minerale, ediţia a II-a
person Horeca
access_time_filled

A doua ediție a Concursului Național de Ape Minerale se va desfășura vineri, 28 noiembrie a.c., de la ora 10.00, la Centrul Aroma din Corbeanca. 

Concursul este organizat de revista Revista BonChef.ro, Revista AgroInteligenta, Organizația Somelierilor din România 2011, Societatea Națională a Apelor Minerale și Eventosophy.

În cadrul competiției, producătorii vor putea să-și înregistreze probele de apă în următoarele patru categorii: apă minerală naturală, apă de izvor, apă de masă și apă medicinală. Jurizarea se va face de către o comisie formată din 6 membri – 5 somelieri din România și unul din Italia, care este și președintele juriului (Davide Oltolini, Formator în Asociația Italiană a Somelierilor, specializat încă din 2002 în ape minerale). Din juriu vor face parte câțiva somelieri români de marcă: Marian Timofti, președintele Organizației Somelierilor din România 2011 (OSR2011) și Laurențiu Achim, președintele Federației Somelierilor din România (FSR).

Degustarea probelor se va face, în orb, pe categorii, iar evaluarea se va face cu ajutorul fișelor de degustare, în funcție de următoarele criterii: aspectul vizual (culoare, limpiditate, perlaj), impresia olfactivă, impresia gustativă (aromă, postgust), impresie globală (echilibru, corpolență).

concursnationalapemineralePremiile se vor acorda pentru fiecare categorie în parte și vor purta mențiunea: „Apă apreciată și recomandată de juriul Concursului Național de Ape Minerale 2014”. Numărul de premii acordate la o categorie nu va depăși 30% din numarul total de probe înscrise la categoria respectivă.

Pentru producători va fi un important proces de evaluare comparativă, la nivel gustativ, a apelor minerale din piață. Pentru operatorii de HORECA rezultatele vor fi extrem de folositoare atunci când vor trebui să ia decizii de listare a apelor minerale. Pentru somelierii români va fi o continuare a unei noi specializări profesionale. Organizatorii sunt siguri că în scurt timp vor apare și în România ‘hidrosomelierii”. Nu în ultimul rând, pentru consumatori, rezultatele concursului vor fi un ghid util atunci când se vor afla în fața unui raft imens cu ape minerale și se vor întreba care este produsul ce li se potrivește cel mai bine.

Producatori de apă minerală invitați: Borsec, Stânceni, Poiana Negri, Perla Harghitei, Phoenix Buzias, Bucovina, Roua Muntilor, Carpatina, Bodoc, Perla Covasnei, Perla Moldovei, Zizin, Vâlcele, Lipova, Tușnad, Hera, Izvorul Minunilor, Biborțeni, Harghita, Nova Oaș, Boholt, Keia, Talea, Azuga, Bilbor, Aqua Carpatica, Aqua Sara, Aqua Hercinica, Perenna Premier, Izvorul Muntelui, Spring Harghita, Apa Iezer, Poiana Izvoarelor.

Pentru detalii legate de eveniment puteți contacta organizatorii la telefon +40 741 261 423 sau pe e-mail: nazarie@bonchef.ro

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302