Ecourile Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara 2012

Ecourile Salonului Internaţional de Vinuri VINVEST Timişoara 2012
person Horeca
access_time_filled

Aproape 10.000 de persoane au trecut pragul Salonului Internațional de Vinuri VINVEST Timișoara, care s-a desfășurat în perioada 6-8 aprilie. Un record s-a înregistrat și în ceea ce privește expozanții, Salonul reunind 146 de firme și instituții din industria vinului: 23 de producători de vin, 7 distribuitori de vin, 17 companii de servicii din industria vinului, 32 de parteneri cu produse și servicii și 63 de parteneri media. Potrivit organizatorilor, în cele 3 zile ale Salonului, zeci de delegații de profesioniști din întreaga țară, dar și din Belgia, Serbia și Ungaria au venit la VINVEST.

vest

„Ne pregătim de un deceniu de promovare a industriei vinului. Ediția a IX-a din 2012 a însemnat pentru noi un fel de repetiție cu public pentru marele eveniment pe care îl pregătim în 2013. Mă bucur că publicul timișorean se dovedește tot mai aproape de cel occidental atât în privința numărului mare de participanți, cât și în interesul de a degusta vinuri de calitate. Constat și mă bucură că vinurile românești au ridicat ștacheta calității, fiind la egalitate și uneori depășind produsele din zonele viticole renumite”, a declarat expert degustător Lucia Pîrvu, organizator al Salonului VINVEST.
Un eveniment important pentru industria vinului îl reprezintă și Concursul Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice VINVEST, ajuns în acest an la cea de-a VII-a ediție. Desfășurat în zilele premergătoare Salonului, respectând regulamentul Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV), Concursul a adunat 132 de probe, ce au fost jurizate de experți degustători, membri ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România (ADAR). Competiția a fost co-organizată de Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) și ADAR.

concursvin

Au fost premiate 39 de probe, oferindu-se 17 medalii de argint, 18 medalii de aur, iar patru producători de vin au reușit să obțină Marea Medalie de Aur (MMA). Jidvei a câștigat MMA cu vinul spumant Romantine, Vincon cu vinars „Jad”, Recaș cu Cabernet Sauvignon „Castel Huniade” și Stațiunea de Cercetare Murfatlar cu Pinot Gris.
Medaliații cu aur au fost: Cramele Recaș cu 4 medalii, Jidvei, Gârboiu, Wine Princess și Vincon au primit câte 2 medalii de aur, iar Crama Oprișor, Ferdi, Rovit, Stațiunea de Cercetare Blaj, Vigna și Domeniile Sâmburești au primit câte o medalie de aur. Medaliile de argint au fost câștigate de Crama Oprișor ” 5 medalii, Fine Wine ” 3 medalii, iar câte una a revenit Cramelor Alcovin, Budureasca, Domeniile Boieru, Domeniile Anastasia, Intervit, Jidvei, Crama Gârboiu, Vigna și Vincon.

vinjidvei

Medaliile au fost înmânate într-un cadru festiv, sâmbătă 7 aprilie, în cea de-a doua zi a Salonului VINVEST.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302