Eduard Jakab a fost desemnat “Cel mai bun somelier din România”

Eduard Jakab a fost desemnat “Cel mai bun somelier din România”
person Horeca
access_time_filled

20 de somelieri din întreaga țară au participat anul acesta la competiția „Trofeul Someleriei”, organizată în perioada 19-25 februarie de Asociația Somelierilor din România și Cramele Halewood. Eduard Jakab a reușit să impresioneze prestigiosul juriu atât prin cunoștințele sale în domeniu dar și prin atitudinea sa, în cadrul celor 3 probe la care somelierii au fost supuși în Marea Finală:  decantare și servire, o probă de corectare a unui meniu cu greșeli și o probă de degustare, urmărindu-se totodată și cunoștințele somelierilor în domeniul asocierii vinurilor cu mâncarea. 

jakab2

Pe locul 2 s-a situat Mihai Vasiloiu, care a obținut și trofeul special John Halewood (fondatorul grupului Halewood România și un susținător consecvent al someleriei din România, în memoria căruia a fost organizată competiția din acest an). Pe locul 3 s-a situat Adrian Dinu.
Juriul finalei a fost compus din 3 comisii, fiecare a câte 3 specialiși recunoscuți în domeniu. Fiecare comisie a evaluat câte o probă a concursului. Astfel, juriul care a evaluat servirea și decantarea a fost format din Toma Cornelia, Florin Voica și Marius Bratu. Cel ce a jurizat degustarea vinului și a băuturilor spirtoase a fost alcătuit din Daniel Zottu, Dan Ghejan și Mircea Niculescu, iar juriul ce a evaluat cunoștințele despre asocieri culinare și meniuri a fost format din Florin Ivan, Dan Alexandru și Cristian Baschir.

winners

Organizatorii competiției le-a urat un singur lucru participanților din concurs: „Să ridicați nivelul someleriei românești!„, lucru care le dorim și noi. Finala Trofeului Someleriei 2012 -John Halewood a avut loc pe 25 februarie, în București, fiind găzduită de Hotelul Ramada Majestic.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302