Fluturi & Farfalle, o nouă gamă de vinuri

Fluturi & Farfalle, o nouă gamă de vinuri
person Horeca
access_time_filled

Farfalle1Vitis Metamorfosis lansează în această primăvară o nouă gamă de vinuri, Fluturi & Farfalle, sub emblema parteneriatului Halewood International ” Antinori.  Compania Vitis Metamorfosis reprezintă fructul îmbinării a trei mari forțe: reputația în lumea vinului a Familiei Antinori, spiritul inovativ și experiența companiei Halewood cu talentul și priceperea enologului Fiorenzo Rista. Împreună acestea formează o punte de legătură între culturi europene, legătură simbolizată de zborul liber de fluturi sau farfalle.

Halewood International, cel mai mare producător si distribuitor independent de vinuri și băuturi alcoolice din Marea Britanie, a investit în viticultura românească, având convingerea că țara noastră are toate ingredientele necesare pentru a produce vinuri de calitate. Astăzi Halewood deține peste 400 ha de vie în trei dintre cele mai importante regiuni viticole ale României: Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.

Farfalle2Marchesi Antinori este producatorul italian de vinuri a cărui istorie se întinde pe parcursul a peste șase sute de ani, din 1385, când Giovani di Piero Antinori a devenit parte a organizației Arte Fiorentina dei Vinattieri. Reprezentând una dintre cele mai mari companii de vinuri din Italia, Familia Antinori a dat dovadă de inovație în afaceri, făcând alegeri curajoase și arătând întotdeauna respect pentru tradiție.

Farfalle3Cu experiență îndelungată în viile și pivnițele din România, enologul Fiorenzo Rista este forța creatoare din spatele vinurilor lansate de Vitis Metamorfosis, reușind să îmbine cu măiestrie stilul italian și spiritul românesc.După o analiză atentă și multe vizite în diferite regiuni viticole, Vitis Metamorfosis a ales frumoasa regiune Dealu Mare unde au fost achizitionate 100 ha de teren, toate cu o superbă expunere și cu un pronunțat caracter de „terroir”. Tot aici s-au pus bazele noii crame, care  urmează să fie finalizată în toamna acestui an.

Farfalle4De la început, filozofia care ne ghidează a fost îndreptată către calitate, atingerea excelenței, originalitate și individualitate. Ne-am propus ca vinurile noastre să stea alături de cele mai bune vinuri din țară și să concureze pentru calitate cu cele mai apreciate pe plan mondial, acesta fiind motivul pentru care am cultivat in viile noastre atât soiuri naționale cât și internaționale. Începând cu anul 2009 și până în prezent, compania Vitis Metamorfosis a lansat pe piața din România două game de vinuri: Cantus Primus Cabernet Sauvignon, vârful de lance al acestui parteneriat, primul zbor al micului nostru fluture și gama Vitis Metamorfosis, reprezentant de seamă al acestui joint venture de succes.

Cea mai nouă gamă, Fluturi & Farfalle, a prins aripi chiar în această primăvară în cadrul evenimentului de lansare ce a avut loc la reședința Ambasadorului Marii Britanii E.S. Dl. Martin Harris. Gama Fluturi & Farfalle conține patru vinuri din recolta anului 2011: două vinuri albe, Fetească Regală și Sauvignon Blanc, ce încântă simțurile cu finețea, fructuozitatea și prospețimea aromelor și două vinuri roșii de seama, Merlot și Cabernet Sauvingon, ce aparțin celor mai populare soiuri de struguri.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302