Franța a lansat un site pentru promovarea oenoturismului

Franța a lansat un site pentru promovarea oenoturismului
person Horeca
access_time_filled

oenoturismOenoturismul francez are începând de săptămâna aceasta propriul site. Ministrul francez al afacerilor externe, Laurent Fabius a lansat marți, 9 februarie, site-ul www.visitfrenchwine.com dedicat promovării oenoturismului și creșterii numărului de vizitatori la podgoriile și cramele din Franța.

Turismul și vinul reprezintă un melanj care merită un sprijin serios din partea guvernului. Industria vinului din țara noastră reprezintă o pondere foarte importantă în economia noastră. Nu uitați că exporturile noastre anuale de vin sunt echivalente cu vânzarea a 114 avioane Rafale (avioane militare franceze, nr.r)! în ceea ce privește turismul, să nu uităm că el contribuie cu 7% la PIB-ul țării, însumează peste 2 milioane de angajați și este cel mai bun ambasador al nostru”, a declarat Laurent Fabius.

Site-ul visitfrenchwine.com, o vitrină a oenoturismului francez

Site-ul bilingv (francez – englez) www.visitfrancewine.com, activat marți, permite navigarea între diferite oferte de sejur la podgoriile franceze, consultarea fișelor de identitate a marilor regiuni viticole sau portretele unor vinificatori. Site-ul nu va prezenta doar circuite turistice, ci va oferi și numeroase sfaturi amatorilor.

Mai mult decât un produs, vinul reprezintă din ce în ce mai mult o cultură. Turiștii caută povești, produse de excelență și caută să dea un sens la ceea ce mănâncă sau beau. Acest site va contribui la promovarea vinurilor noastre și la deschiderea teritoriilor noastre, iar scopul este ca un număr din ce în ce mai mare de persoane, francezi și străini, să aibă acces la vinurile noastre”, a subliniat ministrul francez al afacerilor externe.

în 2010, aproximativ 3 milioane de turiști străini au vizitat o destinație franceză dedicată oenoturismului, iar obiectivul pentru 2020 este ca acest număr să crească la 4 milioane. în prezent, 61% dintre oenoturiști sunt din Franța și 39% sunt vizitatori internaționali.

Site-ul a fost realizat în parteneriat public-privat, subvențiilor de la stat alăturându-se și numeroși parteneri privați.

Surse: www.larvf.com; www.tourmag.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302