Gebr. Heinemann şi VM Finance Group formează un joint venture în România

Gebr. Heinemann şi VM Finance Group formează un joint venture în România
person Horeca
access_time_filled

jointventureretailGebr. Heinemann SE&Co. KG (Gebr. Heinemann sau GH), unul dintre liderii pieței de travel retail și VM Finance Group AD (VMFG), un important grup de companii din Bulgaria, au anunțat finalizarea tranzacției prin care formează un joint venture 50/50, în piața FMCG din România. Noua companie, care va opera sub numele Heinrig Food and Beverages (HF&B) va beneficia de experiența de business în piața locală a GH, cât și de expertiza în marketing și distribuție FMCG a grupului VMF. Toate acestea oferă noii companii perspective de dezvoltare rapidă.

Gebr. Heinemann aduce în noua companie businessul de distribuție din piața locală, în timp ce VMF Grup achiziționează 50% din acțiuni. Managementul HF&B va combina avantajele ambilor acționari: GH cu experiență internațională și VMFG cu know-how-ul de marketing și distribuție FMCG dobândit în această zonă din Europa.

Acest parteneriat strategic are loc pe o piață promițătoare, ținând cont că se așteaptă ca România să-și păstreze evoluția creșterii economice, se precizează într-un comunicat. HF&B are un portofoliu puternic, care va susținut și de relațiile de afaceri ale grupului VMF. Tranzacția aduce laolaltă baza de clienți, relațiile cu distribuitorii și expertiza ambilor parteneri, pentru a crea un lider în industria de profil.

Gebr. Heinemann și VMFG au un parteneriat de succes, pe termen lung, operând împreună pe piața de travel retail din Bulgaria de peste 10 ani.

Parteneriatul cu un lider global cum e Gebr. Heinemann e o recunoaștere a succesului nostru în distribuția FMCG. Grupul VMF are o istorie îndelungată de parteneriate cu companii internaționale precum Gebr. Heinemann si Edenred„, spune Vassil Mirtchev, Președinte al Bordului Director al VMFG. „Această tranzacție va permite Grupului VMF să înceapă un proces de expansiune regională și îi va deschide oportunități de creștere. Scopul nostru este să devenim un distribuitor global, îmbogățindu-ne portofoliul de food și non-food și crescând semnificativ volumul vânzărilor în următorii 3-4 ani.

Finalizarea acestei tranzacții cu un partener de încredere și de cursă lungă, ne dă ocazia să fructificăm potențialul pieței. Sunt optimist în legătură cu această relație care va contribui la creșterea businessului din România. Grupul VMF are o istorie care îl recomandă în a construi branduri FMCG„, spune Peter Irion, Director Executiv al Gebr. Heinemann SE&Co. KG.

Tranzacția s-a finalizat în iunie, iar noua companie, Heinrig Food and Beverages, este în prezent operațională.

DESPRE HEINRIG FOOD&BEVERAGES

Heinrig Food&Beverages (HF&B), un jucător important pe piața românească de distribuție, este o companie specializată în spirtoase, vinuri, dulciuri și tabac.

Compania își are începuturile în Heinrig Distribution, de care s-a separat în 2015, ca o entitate de sine stătătoare, pentru a asigura creșterea pe piața din România a unor branduri premium, de la peste 30 de companii din întreaga lume. HF&B colaborează cu companii precum Zwack Unicum NyRt, DeKuyper Royal Distillers, Underberg AG, STROH Austria Gesellschaft MBH, Borco International GmbH, Belvedere Group, Marchesi Antinori S.p.A, Champagne Taittinger, Freixenet S.A, Casa Vinicola Zonin, E.&J. Gallo, Peter Lehmann Wines, Lafite Rotschild, Rausch Schokoladen GmbH, Jelly Belly Candy Co și altele.

Compania nou formată duce mai departe reputația impecabilă stabilită odată cu lansarea din 1996 și pune mare valoare pe integritate, calitatea serviciilor și excelența în distribuție și management.

HF&B este un partener de încredere al tuturor lanțurilor internaționale de retail prezente în piața locală și are o rețea dezvoltată de distribuitori care acoperă întreg teritoriul României. HF&B are excelente perspective de creștere, prin prisma mixului strategic de branduri, background-ului financiar solid și al unei echipe profesioniste și experimentate, se mai arată în comunicat.

Sursă foto: www.moneycrux.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302